Sanitat posa el focus en una vintena de contagis per coronavirus d'origen desconegut
Tub d'assaig etiquetat amb el coronavirus (Reuters/Dado Ruvic)
Barcelona

Mor a Catalunya una dona de 87 anys amb coronavirus i diverses patologies prèvies

La Generalitat aïlla un centenar de professionals sanitaris que havien tingut contacte amb persones amb coronavirus

RedaccióActualitzat

Aquesta tarda de divendres hi ha hagut la primera víctima mortal a Catalunya amb coronavirus: una dona de 87 anys que tenia diverses patologies.

Es desconeix si la dona havia estat en contacte amb algun malalt. El que sí que es pot confirmar és que no havia viatjat i, per tant, s'estan investigant les causes de la infecció. Aquest és el primer cas diagnosticat a urgències i forma part dels 9 casos nous detectats.

La dona no és cap de les dues persones que els últims dies havien donat positiu per coronavirus i que estan en estat greu.

 

Coronavirus
Coronavirus

 

46 casos a Catalunya

Aquest divendres s'han conegut 13 casos més a Catalunya, cosa que ha fet pujar el nombre total a 46.

Els casos d'aquest divendres: Quatre de lleus: tres dones de Barcelona de 19, 35 i 55 anys i un home de 47 anys de Cabrils. Al vespre Salut ha afegit a la llista 9 casos més, entre els quals el de la  dona de 87 anys que ha resultat morta.

 

Dos casos greus

Un d'aquests 5 casos nous és la dona de 29 anys de Barcelona que aquest dijous ja va quedar en observació perquè tenia una patologia respiratòria greu.

Abans que l'anàlisi que li han fet donés positiu ja li van aplicar els protocols de coronavirus, i la seva situació era estable malgrat la gravetat.

L'altre cas greu és el d'un home de 50 anys que se li va detectar el coronavirus aquest dijous i que tenia una patologia prèvia.

 

Afectacions pel coronavirus

Una persona que va estar allotjada a l'Hotel Arts de Barcelona entre l'1 i el 4 de març ha donat positiu per coronavirus, segons han confirmat fonts de l'establiment.

Els responsables de l'hotel van ser informats del fet per les autoritats sanitàries i van prendre les "mesures necessàries" per informar treballadors i hostes.

En el cas concret dels membres de la plantilla que van estar en contacte amb l'infectat, el nombre dels quals no ha transcendit, se'ls ha ordenat confinament domiciliari.

En paral·lel es van prendre les mesures preventives higièniques necessàries, de tal manera que l'hotel està actualment operatiu i acollint clients amb normalitat, segons indiquen les mateixes fonts:

"Hem pres mesures higièniques de precaució a la propietat i estem seguint les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut i les autoritats sanitàries."

 

També un centenar de treballadors sanitaris estan aïllats de forma preventiva. Això no afecta el funcionament dels centres hospitalaris.

En el sentit contrari, s'estan anul·lant les pràctiques en centres sanitaris d'estudiants en formació. És el que ha demanat el Departament d'Educació als instituts que tenen estudis de l'àmbit sanitari.


Prevenció a centres de gent gran i altres

Aquest divendres a la tarda, representants dels Departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies s'han reunit amb patronals i sindicats de l'àmbit de les residències i centres de gent gran, discapacitats i salut mental per abordar la situació del coronavirus a Catalunya.

En la reunió s'ha parlat de les mesures de prevenció pel coronavirus i dels protocols que han elaborat en el cas que hi hagués algun malalt del Covid-19 en aquests centres.

Per poder donar una atenció efectiva, també es demana als familiars regular les visites i que no vagin als centres si hi ha alguna sospita de malaltia ja que la gent que hi ha en aquestes residències són especialment vulnerables.

Els centres també faran un registre de visitants per identificar l'origen dels contagis.

 

 
ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut