Exterior de l'Escola Bressol Gràcia (Google Maps)

Tanquen una escola bressol de Barcelona pel positiu en coronavirus d'una treballadora

El positiu d'un treballador municipal obliga a quedar-se a casa el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, i dos regidors més, i al Prat de Llobregat, el positiu d'un treballador ha fet tancar l'EOI

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit tancar preventivament una escola bressol municipal, en detectar-se aquest cap de setmana que una treballadora del centre ha donat positiu en la prova del coronavirus.

En aplicació dels protocols de protecció establerts pel govern de la ciutat, l'Escola Bressol Gràcia estarà tancada a partir d'aquest dilluns i fins al 19 de març.

Aquesta bressol està situada just al costat de l'Escola Rius i Taulet, que ha explicat que la situació a l'escola és "d'absoluta normalitat". El centre ha informat a les famílies que el Consorci d'Educació de Barcelona, d'acord amb l'Agència de Salut Pública, han donat instruccions de continuar amb l'activitat escolar prevista.
 

Collboni i dos regidors, confinats 

Els protocols municipals contra el coronavirus també s'han començat a aplicar, aquest dilluns, al primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, i als regidors Jordi Martí Grau i Montserrat Ballarín.

La mesura preventiva s'ha activat arran d'un segon cas de positiu de coronavirus d'un treballador de l'Ajuntament de Barcelona, pertanyent a l'Àrea d'Economia, Recursos i Projecció Econòmica, amb el qual Collboni, Martí i Ballarín havien estat en contacte els últims dies.

Collboni ha fet un missatge a Twitter agraint les mostres de suport que ha rebut i explicant que es troba "perfectament bé".

 

 

Ara per ara, cap de les persones confinades presenta símptomes de la Covid-19.
 

Tancada l'EOI del Prat de Llobregat per un positiu

A la tarda s'ha anunciat que l'Escola Oficial d'Idiomes del Prat de Llobregat ha tancat a causa del confinament de tota la plantilla del centre, formada per 15 persones. 

Un membre del personal laboral de l'escola ha donat positiu i això ha obligat a suspendre l'activitat al centre fins al divendres 20 de març. 

Un cartell informa els usuaris de l'EOI del Prat del tancament del centre


Segons informa el web del centre, es tracta d'un cas lleu i la persona afectada s'està recuperant a casa seva amb normalitat. 

Els 15 confinats són dotze docents i tres professionals d'administració i serveis. L'EOI compta amb 783 alumnes.


Fase de contenció a Catalunya

Tot i els canvis amb l'augment significatiu de casos d'aquest diumenge, a Catalunya se segueix en fase de contenció, perquè, segons els epidemiòlegs, aquesta pujada era previsible.

Més de 300 de sanitaris continuen en aïllament domiciliari perquè han tingut contacte amb algun dels 25 professionals de la salut que tenen Covid-19.

De moment, la feina als hospitals és assumible, i tot i que el sistema està tensionat, esperen poder seguir funcionant amb normalitat. Així ho ha explicat al programa "Els matins" el doctor Antoni Trilla, cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona.

"Ens preocupa i per això hem de posar totes les mesures per intentar evitar el contagi o la transmissió dins dels hospitals."

D'altra banda, se segueix buscant l'origen de la infecció de la dona de 87 anys amb patologies prèvies que va morir divendres.  


Vitòria tanca tots els centres educatius

El departament basc d'Educació ha decidit tancar tots els centres educatius de Vitòria durant quinze dies després d'haver tancat ja tres escoles al País Basc: dues escoles a la població de Labastida, a Àlaba, i una ikastola a Vitòria.

És una altra de les mesures preventiva pel contagi del coronavirus. Juntament amb l'escola bressol de Barcelona, aquestes tres del país basc són les primeres escoles que es tanquen a Espanya a causa de la Covid-19.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut