Barcelona

Un home circula amb cadira de rodes per la Ronda Litoral

El vídeo, difós per "La Vanguardia", mostra l'home circulant en sentit Besòs a l'alçada del Port de Barcelona

Actualitzat

Les imatges d'un home circulant per la Ronda Litoral de Barcelona en una cadira de rodes elèctrica s'han fet virals per la xarxa aquest dimarts.

El vídeo, difós per "La Vanguardia", s'ha enregistrat aquest mateix dimarts i mostra l'home circulant en sentit Besòs a l'alçada del Port de Barcelona.

 

Sense la consideració de vehicle a motor

Una cadira de rodes, encara que tingui motor elèctric, no té la consideració de vehicle a motor i a l'usuari no se'l qualifica de conductor, sinó de vianant.

Malgrat que la imatge sorprèn, l'article 121 del Reglament General de Circulació contempla l'opció que algú que "transiti en cadira de rodes amb o sense motor, a velocitat del pas humà" pugui circular per la calçada, "si no hi ha voral o no és transitable" i sempre que ho faci adoptant "les precaucions corresponents".

No és la primera vegada que un conductor circula de manera imprudent amb un cadira de rodes per una zona reservada als vehicles de motor. L'estiu de 2016 es va publicar a YouTube el vídeo d'un home en cadira de rodes avançant cotxes a tota velocitat pel carrer Muntaner de Barcelona.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
TrànsitViral Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut