L'equip Limahana de l'Institut Juan Manuel Zafra de Barcelona
L'equip Limahana de l'Institut Juan Manuel Zafra de Barcelona (CCMA)

Un equip íntegrament de noies al First Lego League per fomentar enginyeres del futur

A la classificatòria catalana hi han participat 130 joves d'entre 10 i 16 anys

Actualitzat

Un equip de robòtica adolescent format només per noies. Es diuen Limahana i van a per totes. Venen de l'Institut Juan Manuel Zafra de Barcelona i participen a la First Lego League, el torneig de robòtica internacional que ha celebrat aquest dissabte una de les fases classificatòries a l'Escola d'Enginyeria de la UPC.  

Hi han participat més de 130 joves, d'entre 10 i 16 anys, amb 16 equips. Un d'ells, les Limahana, tot format per noies. El repte que tenien era crear ciutats millors

Un dels equips participants (CCMA)

El programa vol fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre el públic més jove. La missió: dissenyar robots que hauran de superar diferents proves. Es una competició que posa a prova les habilitats dels equips per superar les diferents missions plantejades en un temps limitat.

L'equip Limahana de l'Institut Juan Manuel Zafra de Barcelona (CCMA)

Les Limahana estan becades per la fundació Naturgy a través del programa Girls First. Alícia García Lumbreras, entrenadora de l'equip defensa així el fet que totes les integrants siguin dones:

 "Sobretot donar-los l'oportunitat d'entrar en contace amb tecnologia, programació... i en què poder fer-les creure que elles també poden."

I Ona Arnau, membre de l'equip creu un equip format tot per noies anima a totes les jugadores a prendre iniciatives:

"Sí que els homes, en general, tenen més curiositat per aquests temes. Que l'equip sigui només de dones com que obligues entre cometes que siguin les dones que també prenguin la iniciativa d'ostres, jo ho vull provar"

 


Aquest any els equips han observat i analitzat com les ciutats i els edificis creixen, evolucionen i canvien. I han cercat solucions innovadores per construir un entorn on viure i treballar que perduri en el temps, utilitzant les eines i la tecnologia d'avui.

En un tauler de joc, el robot, dissenyat, construït i programat pels equips utilitzant la tecnologia Lego Mindstorms, ha de superar una sèrie de missions, amb un temps màxim dos minuts, i aconseguir el major nombre de punts.

Només un dels 16 equips que han participat en aquest torneig classificatori de la First Lego League passara a la final que es farà al març a Tenerife. Però la gran final es farà als Estats Units, a Detroit, on hi participaran equips de tot el món.

ARXIVAT A:
Igualtat de gènereTecnologiaDones i ciència
Anar al contingut