La demanda ha doblat l'oferta i ha sorprès els organitzadors (CCMA)

Un curs de motoserra adreçat només a dones esgota les places: "Era un repte pendent"

Moltes alumnes viuen al món rural i volen aprendre a fer llenya, i expliquen que en aquest curs només per a dones hi troben més complicitat que en cursos mixtos

L'escola agrària del Pirineu ha organitzat un curs per aprendre a fer servir una motoserra que va dirigit específicament a les dones. S'han esgotat totes les places, perquè n'hi ha moltes que treballen al món rural i necessiten aquesta eina.

El curs es fa a Alàs i Cert, a l'Alt Urgell, i hi assisteixen dones d'arreu de Catalunya. La majoria volen fer el curs per aprendre a fer llenya. Una de les participants, Carmen Fernández Peyo, reconeix:

"Jo no era gaire partidària d'un grup de dones, però crec que ha estat molt guai. La teoria i el contingut han estat els mateixos i el més bo és que l'ambient és diferent."

Bàrbara Torrico, la formadora, està sorpresa de la capacitat de convocatòria d'aquest taller en concret: "Em sembla curiós que s'hagi omplert i que la demanda hagi doblat l'oferta. A la majoria de cursos que faig durant l'any no s'hi apunten dones. Jo faig la mateixa formació per a un grup que per a un altre."

Hi ha alumnes que ja havien fet altres formacions similars anteriorment, sempre amb homes, i n'expliquen les diferències. Un testimoni és el de Marta Jané, que diu que hi ha trobat un ambient de complicitat per alletar el seu nadó: "Hi ha facilitat perquè em pugui escapar deu minuts per donar el pit i llavors tornar al curs."

Una alumna explica que hi ha trobat un ambient de complicitat per alletar el seu nadó (CCMA)

Iula Benner, una altra alumna, afegeix en referència a experiències anteriors en cursos mixtos: "Estàvem tots al mateix nivell d'aprenentatge, però em preguntaven si tenia força, si necessitava ajuda. D'una banda, és una sensació agradable, però m'ho preguntaven només a mi."

La Berta Oromí té 75 anys. Està jubilada, però durant tota la vida ha fet de professora de Belles Arts: "Era com un repte pendent. Encara que tingui aquesta edat, la vida passa molt de pressa i ara he tingut aquesta oportunitat."

Una de les participants, ja jubilada, ho defineix com "un repte pendent" (CCMA)

El curs és de 30 hores repartides en 4 dies. Dos amb un enfocament més teòric, que es fan a l'Escola Agrària del Pirineu, i dos més al bosc. Sobre el terreny, tallen troncs que troben per terra, i l'últim dia abaten i tallen arbres.

 

ARXIVAT A:
Igualtat de gènere
Anar al contingut