Foto: Creative Commons
Foto: Creative Commons
Drake's Beach

Un cuc conegut col·loquialment com "peix penis" envaeix platges de Califòrnia

Després de les últimes tempestes que han devastat la costa nord de Califòrnia, milers de cucs marins en forma de penis han aflorat, de manera inusual, a les superfícies d'algunes platges

RedaccióActualitzat

Els paisatges costaners del nord de Califòrnia presentaven aquests dies un aspecte molt inusual, després de les últimes tempestes que han devastat la zona. Una de les platges que oferia una imatge més espectacular era Drake's Beach, a uns 80 quilòmetres de San Francisco.

La platja estava coberta per milers d'estranyes criatures marines amb forma de penis. La majoria de curiosos que s'han desplaçat fins a la zona han publicat les fotos d'aquest cuc marí, "Urechis unicinctus", d'uns 25 centímetres, a les xarxes. En algunes llengües occidentals aquest cuc no té un nom propi, però col·loquialment a vegades se'l coneix com "peix penis".

 

Foto: Creative Commons

 

La revista científica Bay Nature Magazine ha publicat l'espectacular imatge que oferia Drake's Beach a Instagram. Aquests cucs solen estar enterrats sota la sorra, però el fort onatge d'aquests dies han erosionat la platja i els han fet aflorar.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bay Nature Magazine (@baynaturemagazine) on

 

 

Les gavines i altres animals que freqüenten aquestes platges, ara plenes d'aquests cucs, han aprofitat per proporcionar-se un bon aliment.

 

El cuc penis a la cuina

De fet en algunes cultures, no és el cas de l'americana, el cuc penis té molta popularitat en l'àmbit gastronòmic. A Corea, per exemple, el consideren una exquisidesa. El mateix passa a la Xina i al Japó.

 

Foto: Creative Commons

 

També s'utilitza com a esquer per a la pesca esportiva. I, en medicina tradicional xinesa, no és menys important. S'utilitza com a remei en malalties relacionades amb la columna vertebral i les afeccions dels ronyons, i com a afrodisíac per als homes.

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut