Puigdemont en un acte al Parlament finlandès el 22 de març (Reuters)
Madrid

Un cotxe amb localitzador i 12 agents del CNI: l'operatiu per detenir Puigdemont

Segons l'agència EFE, 12 agents ja van vigilar Puigdemont en l'anada cap a Hèlsinki en avió

RedaccióActualitzat

El cotxe amb què Carles Puigdemont tornava cap a Bèlgica en el moment de ser detingut aquest diumenge a Alemanya portava un localitzador incorporat per investigadors espanyols, segons informa l'agència EFE.

De fet, l'agència assegura, citant fonts pròximes a la investigació, que dotze agents del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) ja van vigilar Puigdemont en el seu camí cap a Hèlsinki des de Brussel·les, trajecte que va fer dijous passat en avió. En la seva visita, Puigdemont va visitar el Parlament finlandès i va fer una conferència sobre la situació a Catalunya a la Universitat de Hèlsinki, convidat pel diputat Mikko Kärnä.

Segons asseguren les mateixes fonts, aquests agents haurien estat rellevats posteriorment per investigadors de la Comissaria General d'Informació, que es van ocupar de vigilar Puigdemont en el seu viatge de tornada en cotxe. El vehicle hauria estat controlat en tot moment per un dispositiu de geolocalització.
 

 

Els mateixos Serveis d'Intel·ligència han assegurat a Efe que l'actuació del CNI s'ajusta a la llei i que ni els seus agents ni policies espanyols van intervenir en la detenció de Puigdemont en una autopista alemanya, on va entrar a través de la frontera amb Dinamarca.

Asseguren que l'article 1 de la llei del CNI estableix que la seva missió és neutralitzar el risc o amenaça contra la seguretat nacional espanyola, la integritat territorial o l'estabilitat contra l'estat de dret.

També destaquen que en aquest tipus d'operacions és fonamental la col·laboració internacional amb altres serveis d'intel·ligència i forces de seguretat de països amics o aliats.

ARXIVAT A:
Rebel·lióProcés catalàGovern empresonat
Anar al contingut