Un ciberatac a la distribuïdora Alliance Healthcare impedeix repartir medicaments
Les farmàcies catalanes no han tingut problemes d'abastiment de medicaments (ACN)

Un ciberatac altera la distribució de medicaments d'Alliance Healthcare a les farmàcies

L'empresa va patir l'atac divendres i treballa per solucionar el bloqueig dels servidors. Tot i això, els clients de les farmàcies catalanes no han notat l'impacte, excepte algun retard en medicaments concrets

RedaccióActualitzat

La distribuïdora de medicaments Alliance Healthcare ha patit un atac informàtic que ha impedit a l'empresa distribuir amb normalitat els seus productes a les farmàcies.

Alliance Healthcare és un dels principals distribuïdors a les farmàcies catalanes i el quart a l'estat espanyol.

Segons ha avançat el diari El País, pateixen problemes des de divendres i encara continuen treballant per solucionar-ho. Aquest dimecres a la tarda el web de l'empresa no funcionava.

El president de la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya, Antoni Torres, ha confirmat que "tenen els servidors bloquejats i tota l'empresa està bloquejada".


Sense conseqüències greus

Durant aquests dies han hagut de treballar a mà, però de moment els clients no en pateixen les conseqüències. Durant el cap de setmana hi va haver alguns retards quan es tractava de medicaments específics.

Segons Torres, es tracta d'una empresa "majorista de gamma àmplia" que comercialitza molts productes i no pas d'un de molt concret i, per tant, és més fàcil de trobar un substitut. El sistema és molt "resilient", diu, i altres distribuïdores poden facilitar productes similars als que ofereix Alliance Healthcare.

Des de l'empresa asseguren que treballen per "limitar l'impacte" com més ràpidament millor, però no es facilita cap detall més sobre el cas.


Atac a l'Hospital Clínic

L'atac ha tingut lloc poques setmanes després del ciberatac a l'Hospital Clínic, que va bloquejar tots els seus servidors mentre els cibercriminals robaven les dades que contenien, per les quals han demanat un rescat.

Actualment el centre ja ha pogut recuperar l'activitat en un 80% o 85%.

 

ARXIVAT A:
SalutInternetCiberdelicteHospital Clínic
Anar al contingut