Manifestants contra el Brexit al centre de Londres (Reuters)
Manifestants contra el Brexit al centre de Londres (Reuters)
Londres

Un Brexit dur provocaria un caos econòmic a Londres pitjor que la crisi del 2008

Ho preveuen tant el govern de May com el Banc d'Anglaterra si el Regne Unit surt de la UE sense un acord bilateral

RedaccióActualitzat

L'economia britànica podria viure un daltabaix pitjor que el de la greu crisi financera de fa deu anys si la sortida de la Unió Europea es fa sense un acord amb la resta de socis europeus. És la previsió que fa el Banc d'Anglaterra i que s'ha sabut el mateix dia que el govern britànic ha xifrat també l'impacte del Brexit en l'economia.

En qualsevol dels escenaris, la riquesa del Regne Unit se'n ressent, però molt menys si la sortida es fa segons els plans de Theresa May. Segons aquestes dades, una sortida sense acord reduiria el producte interior brut (PIB) un 9,3% en 15 anys, mentre que un pla semblant al de la primera ministra britànica limitaria l'impacte  a un 3,9%.

May ho aprofita per vendre l'acord que va tancar amb Brussel·les i que necessita que li aprovi el Parlament.

"Aquesta anàlisi no diu que serem més pobres que ara en el futur. No ho diu. Mostra que sortirem millor de la Unió Europea amb aquest acord"

 

May pressiona per vendre l'acord amb la UE (Reuters)

 

Notícia relacionada: "Theresa May defensa que ha aconseguit 'el millor acord possible' sobre el Brexit"

 

Els partidaris aferrissats del Brexit acusen la primera ministra d'exagerar els riscos en benefici propi. Ho explica David Davis, que va ser el seu ministre per a la sortida de la Unió.

"Em temo que tots ens hem de tornar a preparar per la política de la por. La feina del partit en el govern, el conservador, és donar al poble el que ha de votar. Això significa un Brexit net"

Els atacs dels que van fer campanya pel Brexit també s'han dirigit contra el governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, de qui han dit que és un polític canadenc de segona fila que no és gaire respectat.

 

ARXIVAT A:
BrexitEconomia de butxacaTheresa May
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut