La primera ministra britànica, Theresa May, aquest diumenge, a Brussel·les, durant la roda de premsa posterior a la signatura de l'acord sobre …
La primera ministra britànica, Theresa May, aquest diumenge, a Brussel·les, durant la roda de premsa posterior a la signatura de l'acord sobre el Brexit (EFE)

Theresa May defensa que ha aconseguit "el millor acord possible" sobre el Brexit

La primera ministra britànica assegura que "Gibraltar està cobert per l'acord de retirada"

Juli RodésActualitzat

Theresa May, primera ministra del Regne Unit, ha defensat aquest diumenge que l'acord sobre el Brexit ratificat avui a Brussel·les és "el millor acord possible".

En una roda de premsa des de la capital de la Unió Europea, May ha remarcat que l'acord és fruit d'un "procés de negociació llarg i difícil" i que és bo per a l'interès nacional dels britànics, perquè els permetrà controlar les fronteres, controlar els diners i controlar les lleis.

"Avui és la culminació de les negociacions amb la Unió Europea sobre la nostra sortida. Però també és el començament d'un debat nacional al nostre país en les pròximes setmanes. Abans de Nadal, els nostres parlamentaris votaran l'acord. Serà una de les votacions més importants que s'han fet al Parlament en molts anys. D'això dependrà que ens moguem junts cap a un futur més brillant o que s'obri la porta a més divisió i incertesa."

May també ha assegurat que l'acord de sortida de la UE és bo per a l'agricultura i la pesca britàniques. I que garanteix els drets tant dels ciutadans de la UE residents al Regne Unit com dels ciutadans britànics que resideixen a la UE.

 

La primera ministra britànica ha explicat als britànics que ha sentit "molt vivament" la "responsabilitat per aconseguir un acord que funcioni per a tot el Regne Unit i per a totes les seves parts".

En aquest sentit, ha afirmat que "honora el compromís solemne que vam adquirir amb el poble d'Irlanda del Nord, que no hi haurà 'frontera dura' entre Irlanda del Nord i Irlanda".

 

I s'ha referit de manera més extensa a Gibraltar, per insistir que "està cobert per l'acord de retirada".

"Sobre Gibraltar, hem treballat constructivament amb Espanya al llarg d'aquest procés, i vull agrair a Fabian Picardo el paper d'estadista que ha jugat. Hem assegurat que Gibraltar està cobert per l'acord de retirada i pel període d'implementació. Que ningú no en tingui cap dubte. De cara a la relació futura, el Regne Unit negociarà per tota la família del Regne Unit, inclòs Gibraltar. Estic orgullosa que Gibraltar sigui britànic, i el seu estatus constitucional no canviarà."

En la seva defensa de l'acord, que ara haurà de defensar al Parlament, May ha reconegut que "a qualsevol negociació no obtens tot el que vols", però ha assegurat que "l'acord que hem signat avui obre un futur brillant per al Regne Unit".

ARXIVAT A:
BrexitTheresa MayUnió Europea
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut