Barcelona

Un atac informàtic al Sindicat de Mossos divulga dades personals de més de 5.600 agents

Els arxius i el compte de Twitter del Sindicat de Mossos d'Esquadra han estat "hackejats" per atacants anònims que han anunciat una falsa refundació

RedaccióActualitzat

El Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME), el segon en representativitat en el cos, ha patit aquest dimarts un atac informàtic i s'han penjat en línia les dades personals de més de 5.600 agents afiliats, inclosos noms, adreces, comptes bancaris i telèfons. L'atac ha afectat també al compte de Twitter del sindicat, al qual es van afegir imatges d'Ester Quintana, del documental "Ciutat morta" i de la mort de Juan Andrés Benítez.

El director general de la Policia, Albert Batlle, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que les dades dels agents han estat unes quatre hores disponibles a internet, però que ja no són accessibles:

"És un cas especialment greu, i arribarem fins al fons per solucionar-ho. Està per sobre de les 5.000 persones que podrien haver estat objecte d'aquesta presa de dades que hem denunciat.  Vist el contingut dels tuits després de la 'hackejada' es pot tenir una idea aproximada d'on pot haver sorgit aquest atac informàtic."

Davant la possibilitat que entre les dades pugui haver-n'hi de persones que ja no són mossos, i preguntat per Mònica Terribas si això seria irregular, Batlle ho ha considerat una "circumstància lateral" i ha dit que s'investigarà en el futur. El director de la policia ha dit que totes les unitats de seguretat informàtica estan treballant per revertir la situació i protegir les dades dels agents.

Una "refundació" del sindicat

El primer missatge que ha aparegut en el compte fa menció d'un altre usuari d'internet que s'autoanomena "hackedteam", que vindria a traduir-se com a "equip que pirateja". Al "timeline" també s'ha publicat un enllaç sobre un presumpte comunicat de refundació d'aquest sindicat on es fa referència a diversos casos polèmics relacionats amb els Mossos i es fan afirmacions com "No volem que ens obliguin a infiltrar-nos als moviments socials. No volem ser una policia política al servei d'interessos partidistes."

Es calcula que s'han difós dades de més d'una quarta part del cos. També hi ha diverses piulades on s'afirma que el sindicat vol deixar de "servir els poderosos" i de "lluitar contra el poble". Ara mateix tampoc es pot entrar al web del sindicat i ho adverteix un altre tuit que diu que ha caigut per manteniment. 

L'accés a les dades dels agents s'ha inclòs en un tuit amb un enllaç que ja no està operatiu:


 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut