Es calcula que unes 450 persones malaltes de càncer es podran beneficiar cada any del nou aparell (EFE)

Un aparell pioner per tractar el càncer s'instal·la a Vall d'Hebron

L'accelerador de radioteràpia és una donació del propietari de Zara que servirà per tractar tumors en la zona pelviana i els pulmons

Actualitzat

L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha instal·lat un accelerador de radioteràpia que és el més innovador d'Espanya.

Gràcies a la Fundació Amancio Ortega, que ha donat, en total, set milions d'euros en tecnologia punta per a la compra de tres equips per lluitar contra el càncer.

L'accelerador Halcyon és el més modern en el seu camp, ja que distribueix les dosis de radiació idònies per als tractaments de radioteràpia d'intensitat moderada (IMRT) i arcoteràpia volumètrica d'intensitat modulada (VMAT) de manera molt còmoda i ràpida per al pacient.

 

La donació total del propietari de Zara ha estat de 7 milions d'euros en tres aparells (EFE)


A més, aquesta màquina pot administrar altes dosis de radiació en els tumors aplicant nivells baixos en els teixits sans, cosa que redueix els efectes secundaris del tractament.

Cada dia pren una imatge del pacient, col·locat a la taula de tractament, abans d'administrar la dosi de radiació. Aquesta s'aplica automàticament fent els desplaçaments necessaris perquè el pacient rebi la radioteràpia al lloc calculat.

Es calcula que unes 450 persones malaltes de càncer a l'any es podran beneficiar d'aquest tractament.

 

Abans de final d'any s'instal·laran dues màquines més per tractar tumors infantils i de mama (EFE)


L'aparell es dedicarà a pacients amb tumors a la zona pelviana, com de pròstata i els ginecològics, a més de càncers de pulmó.

Vall d'Hebron incorporarà abans de final d'any dues màquines més gràcies a la donació del propietari de la marca Zara: una, per tractar tumors infantils i una altra, per al càncer de mama.

ARXIVAT A:
CàncerSalut
Anar al contingut