El terreny està descalçat a tocar de la via a causa de les pluges
El terreny està descalçat a tocar de la via a causa de les pluges
Viladecavalls

Un altre punt negre a l'R4 de Rodalies: un esvoranc descalça la via a Viladecavalls

Adif ja hi treballa i els trens, com a mesura de seguretat, redueixen la velocitat

Actualitzat

A l'R4 de Rodalies -la línia que arrossega dos accidents mortals en tres mesos- s'ha descobert un nou punt crític. Ara, a Viladecavalls, una usuària ha denunciat a través de les xarxes un forat a tocar de la via. Actualment, Adif, ja ho està reparant. De l'accident de divendres a Castellgalí encara hi ha ingressades 8 persones.

 

 


Just a tocar de la via, entre Vacarisses i Viladecavalls, es veu part del terreny que ha cedit. Per aquí circulen els trens de la malauradament famosa línia R4 que ha tingut dos accidents en menys de tres mesos. El primer va ser a Vacarisses, molt a prop d'on hi ha el forat.

Adif, en una inspecció, ho va detectar al desembre. Diu que el terreny es va descalçar a causa d'unes pluges molt fortes. Els tècnics ja hi treballen, amb una màquina, per reforçar el terreny.

 

Les màquines d'Adif treballen per reforçar el terreny.


Els usuaris tenen por

Mentrestant, des de fa setmanes, com a mesura de seguretat, els trens redueixen dràsticament la velocitat, que s'ha limitat en aquest tram.

Els usuaris, més sensibles que mai a qualsevol incident que aparegui en aquesta línia, ho han denunciat a través de les xarxes, com l'Ona Cano.

 

L'esvoranc vist des de la via del tren.


L'Ona i altres usuaris es pregunten si, més enllà del límit de velocitat, és segur circular per aquest tram.

"T'espantes molt perquè ho veus un dia, però veus que a mesura que va plovent hi ha més esvoranc, i esclar, no és que siguem un país en què plou poc... Si cada cop que plou això va a més pensen: algun dia el tren també se n'anirà pel l'esvoranc. I vas pensant no sé si asseure'm a l'altra banda del tren, quin seient deu ser més segur... t'agafa la por al cos. Paguem un preu que no és precisament econòmic, com a mínim, sentir-nos segurs. Amb els retards ja no m'hi poso."


Aquesta tarda, els alcaldes del Bages i poblacions per on circulen l'R4 i l'R12, es concentraran a l'estació de Manresa per reclamar tot un seguit de mesures a Foment, perquè actuï de forma urgent.

 

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut