Barcelona

Un acte a favor de la unitat d'Espanya a Barcelona acaba amb moments de tensió

A la concentració convocada per la plataforma Libres e Iguales hi ha hagut empentes i escridassades quan s'hi ha presentat un grup d'independentistes bascos

RedaccióActualitzat

La plataforma unionista Libres e Iguales fa avui concentracions davant d'ajuntaments de tot Espanya per expressar el seu rebuig al procés participatiu del 9-N. A Barcelona, la concentració s'ha fet a la plaça de Sant Jaume, amb el suport de Ciutadans, PPC, UPyD i VOX. En l'acte, també hi han participat membres de Somatemps i d'Espanya i catalans.

El periodista Arcadi Espada, un dels impulsors de Libres e Iguales, ha llegit un manifest en què ha criticat que demà a Catalunya es farà un "acte simulat de sobirania ciutadana i de mutilació dels nostres drets polítics". Espada ha afegit que "volem continuar compartint amb tots els ciutadans espanyols la nostra sobirania" i ha exigit al govern espanyol que "defensi amb fermesa la nostra ciutadania comuna".

Ciutadans demana al president Mas que acati la suspensió del Tribunal Constitucional i que demà no s'obrin les escoles per anar a votar. En el cas que es faci, aquesta formació demana l'actuació de la policia, els jutges i la fiscalia.

El líder de C's ha expressat la convicció que "les forces de seguretat, els funcionaris i l'estat de dret han de defensar la nostra democràcia". Rivera creu que no s'ha de dubtar d'això i que "un policia ha de garantir la democràcia, no pas estar-hi en contra".

El líder d'UPyD a Catalunya, Ramón de Veciana, ha demanat a la Fiscalia i a la policia que actuïn per "impedir l'acte il·legal" del 9-N.

Tensió entre unionistes i independentistes

A la concentració de Barcelona hi ha hagut empentes i escridassades, quan un grup d'independentistes s'ha presentat a la plaça de Sant Jaume, després de l'acte organitzat per Libres e Iguales. Un grup d'uns 200 independentistes bascos, amb ikurriñes i banderes amb el lema "independentzia", arribats del País Basc per donar suport a la consulta, ha començat a insultar el president de C's, Albert Rivera, i altres participants a l'acte unionista.

Els concentrats els han increpat amb crits d'"Assassins!" i la tensió ha anat en augment. S'han produït algunes empentes, cops i insults entre els dos bàndols abans que els Mossos els hagin separat a través d'un cordó de seguretat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut