Barcelona

Últim homenatge a l'actor Pepe Rubianes, mort diumenge, víctima d'un càncer de pulmó

Els funerals per a Pepe Rubianes, mort diumenge als 61 anys a causa d'un càncer de pulmó, s'han fet aquest dilluns al tanatori Sancho de Ávila, a Barcelona, en la més estricta intimitat, per voluntat expressa de la família. Les cendres de Rubianes es portaran fins a Cuba i a l'Àfrica, per desig de l'actor. En la cerimònia de comiat hi ha hagut música africana, i cadascun dels assistents, segons ha demanat la germana de Rubianes, ha dedicat uns pensaments a l'amic desaparegut. Des de diumenge a la tarda, els amics, companys de professió i ciutadans s'han acostat fins a la capella ardent per retre-li l'últim homenatge.

Actualitzat
Unes 200 persones, entre familiars i amics, han omplert el tanatori de Sancho de Ávila de Barcelona per acomiadar Pepe Rubianes. Hi han assistit diversos humoristes, com Andreu Buenafuente, Rafael Álvarez "el Brujo" i els tres integrants del Tricicle. També hi havia actors com José Corbacho i Loles León, i el presentador Àngel Casas. De l'àmbit polític en destaca la presència del president de la Generalitat, José Montilla, l'expresident Pasqual Maragall i la consellera de Justícia Montserrat Tura. Des de diumenge a la tarda, quan es va obrir la capella ardent, desenes de ciutadans hi han passat per retre l'últim homenatge al popular humorista.

Record a les sessions vespertines dels teatres

Diversos teatres barcelonins van tenir un record per a l'actor, a qui els espectadors i els companys de professió van dedicar aplaudiments i paraules de record en les sessions de diumenge al vespre.

Al Teatre Victòria, la veu de Rubianes va tornar a sonar, ja que l'últim treball de l'actor va consistir a posar veu a Déu per a l'espectacle "Spamalot", un muntatge dirigit pel Tricicle. Els actors i el públic assistent a l'obra li van regalar un aplaudiment sentit i llarg.

Al Club Capitol, el teatre on Rubianes havia fet més funcions, els espectadors el van recordar amb rams de flors a l'entrada. A dins, l'actriu Rosa Galindo també li va dedicar unes paraules al final de l'obra "La maternitat d'Elna".

També els tres actors de "Fins que la mort ens separi", Teresa Urroz, Alícia González i Quim Dalmau, que es presenta a la combativa sala Tantarantana Teatre, van dir l'últim adéu a Rubianes.

Homenatge a TVC

TV3 ha elaborat una programació especial per a Pepe Rubianes. "El club" ha emès fragments de l'entrevista interminable que Toni Soler li va fer al programa "Malalts de tele". També hi han participat Carles Flavià, Joan Gràcia i Joan Lluís Bozzo. Després d'aquest espai, s'han emès dos dels primers muntatges teatrals de Pepe Rubianes: "Ño" i "Pay-pay", farcits dels jocs de paraules i de la ironia que van convertir els seus monòlegs en tot un clàssic del teatre. També se li dedica un especial a Tv3.cat.
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut