Un dels edificis afectats per l'atac d'un dron aquest diumenge a Kíiv (Reuters/Valentyn Ogirenko)

Ucraïna denuncia l'atac amb drons més intens a Kíiv des de l'inici de la invasió

Segons els seus aparells de propaganda, haurien abatut 52 dels 54 drons llançats per Moscou en un atac que ha durat 5 hores i ha causat 2 morts i 3 ferits

Kíiv ha viscut un intens atac amb drons russos que ha causat almenys un mort durant la nit i matinada. Es tracta de l'atac amb drons més gran de l'inici de la guerra, segons les autoritats ucraïneses.

La Força Aèria ucraïnesa assegura que ha abatut 52 dels 54 míssils dirigits que ha comptat. Diu que és el nombre més alt registrat fins ara, malgrat que no se sap la quantitat total d'aquests anomenats drons kamikazes, de fabricació iraniana, que s'han llançat sobre la ciutat. 

"Aquest és l'atac de drons més important contra la capital des de l'inici de la invasió russa", ha dit l'administració militar de la regió a Telegram, i ha afegit que "ha tingut lloc en diverses onades, i l'alerta aèria va durar més de cinc hores!".

Aquest és el primer atac mortal a Kíiv durant el maig, dels 14 que hi ha hagut aquest mes. Per Moscou, és un intent de tornar la humiliació del sospitós atac amb drons sobre el Kremlin fa unes setmanes i un advertiment contra les promeses de l'OTAN de lliurar avions de combat a Ucraïna.

Precisament, Kíiv s'està preparant per celebrar el 1.541 aniversari de la fundació de la ciutat, que té lloc l'últim diumenge de maig. Pel Dia de Kíiv es fan fires al carrer, concerts en directe i exposicions especials de museus, actes que aquest any s'han organitzat a menor escala.

L'incendi a la Fàbrica de Tabac de Kíiv causat per l'atac amb drons (Reuters/Pavlo Petrov)

Dos morts, tres ferits i edificis incendiats

L'alcalde de la ciutat, Vitali Klitxkó, ha informat que la caiguda de restes ha causat la mort d'un home de 41 anys. Tot i això, l'agència France Presse (AFP) parla de dues persones mortes i tres de ferides, segons un últim balanç oficial.

L'atac ha afectat els barris de Solomianski, a l'oest de la ciutat, i el de Golosiivski, al sud-oest, on s'han incendiat diversos edificis.

El comunicat militar afegeix que Rússia hauria apuntat a instal·lacions militars i d'infraestructura crítica a les regions centrals d'Ucraïna, i a la regió de Kíiv en particular, un fet que, segons l'agència Reuters, de moment no s'ha pogut comprovar sobre el terreny.

El govern de la regió de Kíiv ha informat que "després de la destrucció dels drons russos, les restes han caigut sobre un edifici de set pisos" a Golosiïvski, amb el resultat d'una persona morta i una de ferida. També s'ha incendiat un magatzem de 1.000 m² --possiblement la Fàbrica de Tabac--, on ha quedat ferida una persona.

A Solomianski, "restes de drons abatuts a prop d'una benzinera han mort un home de 41 anys i una dona de 34 ha hagut de ser hospitalitzada", informava l'alcalde Klitxkó.

La resta d'un dron trobada a Kíiv en la zona dels atacs (Reuters/Valentín Ogirenko)

Quan fa 15 mesos que es va iniciar la invasió russa a Ucraïna, i que el país manté la seva resistència i contraofensiva, Rússia ha intensificat els atacs aeris amb drons després d'una pausa de dos mesos, dirigits principalment a objectius i subministraments militars. Ara les onades d'atacs es repeteixen diverses vegades per setmana.

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut