Madrid

Uber i Cabify amenacen de deixar d'operar a Catalunya si s'aproven les prereserves

Asseguren que el negoci no seria viable i que deixarien al carrer milers de treballadors

RedaccióActualitzat

Les dues principals operadores del negoci dels VTCs, Uber i Cabify, avisen que si s'aprova el decret llei de la Generalitat deixaran de donar servei a Catalunya.

Aquesta nova regulació les obligaria a esperar 15 minuts abans de fer qualsevol trajecte, i l'usuari hauria de reservar amb aquest temps d'antelació. En aquestes condicions, Uber i Cabify asseguren que el seu negoci no és viable si no poden donar una resposta immediata.

Per això, la conseqüència més immediata seria deixar de contractar les empreses amb què operen, i per tant, deixar de donar feina a milers de treballadors.

Segons ha explicat a TV3 el director de Comunicació d'Uber, Yuri Fernández, Uber deixarà d'operar immediatament a Catalunya si el decret llei de la Generalitat entra en vigor.

"En cas d'incloure restriccions desproporcionades, com el temps d'espera mínim o el retorn a la base, ens plantejaríem  molt seriosament deixar d'operar a Barcelona."

"La conseqüència directa més immediata seria per al ciutadà, que s'adonarà que cada vegada hi ha menys alternatives de mobilitat a Barcelona, en comptes d'haver-n'hi més, com està passant a tot Europa. Cal recordar que avui en dia és una de les grans capitals europees que no té servei de "carsharing", per exemple."

 

Director de Comunicació d'Uber, Yuri Fernández


El director per a Europa de Cabify, Mariano Sylveira, també va avançar a TV3 dijous passat que si es regulava qualsevol mena de precontractació, no donarien més servei. "Ni 15, ni 30, ni 50 minuts, qualsevol mena de precontractació elimina el nostre model de negoci", explicava Sylveira.

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut