La plataforma Uber amenaça el sector del taxi

Les VTC també es mobilitzaran si s'aplica la nova regulació de la Generalitat

La patronal d'empreses com Uber o Cabify es planteja portar la Generalitat als tribunals

Actualitzat

La patronal de les VTC tampoc està d'acord amb la limitació a la seva activitat imposada per la Generalitat, que preveu una espera mínima de 15 minuts per als clients que vulguin contractar un Cabify o un Uber.

En declaracions a TV3, Josep Maria Goñi, president d'Unauto a Catalunya, assegura que consideren aquesta restricció "inacceptable". A l'altra banda, els taxistes creuen que és massa laxa, i demanen que els clients hagin de demanar un cotxe amb conductor, almenys, amb sis hores d'antelació. Els uns i els altres critiquen el decret proposat pel conseller de Territori, Damià Calvet.

Goñi creu aquest decret desvirtua el model de negoci de les VTC, que poden acabar tancant:

"Nosaltres no comprem això, no ho acceptem. I si hem de tancar empreses, les tancarem i demanarem la factura."

 

Demandes i mobilitzacions

Davant d'aquest nou escenari, Unauto es planteja portar als tribunals la Generalitat, i reclamar indemnitzacions milionàries. Aquest dijous mateix, en declaracions a TV3, el director per a Europa de Cabify, Mariano Silveria, xifrava aquestes compensacions en, almenys, 1.000 milions d'euros.

Les VTC també volen arribar al Tribunal Constitucional, i parlen de mobilitzacions, segons Goñi, en paral·lel a les que pugui fer el taxi.

"Els nostres treballadors també parlen de mobilitzacions, de cara al Mobile."

 

Goñi assegura que els treballadors de les empreses de VTC els han advertit en fer aquestes mobilitzacions ja que veuen que el sector del taxi ha aconseguit les seves reivindicacions amb aquesta estratègia. De moment, estan a l'espera d'una possible reunió amb la Generalitat la setmana que ve perquè els expliquin els detalls de la nova regulació, però Goñi insisteix "estem disposats a fer el que calgui".

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut