Uber denuncia Élite Taxi per boicot i amenaces als taxistes que operen amb ells
Un nou enfrontament entre taxistes i Uber

Uber denuncia Élite Taxi per boicot i amenaces als taxistes que operen amb ells

L'associació Élite Taxi rebutja les acusacions i contesta que portarà Uber als tribunals per calúmnies

RedaccióActualitzat

Uber ha denunciat l'associació Élite Taxi i Taxi Project 2.0 davant l'Autoritat Catalana de la Competència per amenaces contra els taxistes que treballen amb l'aplicació de la companyia a Barcelona. Un nou capítol de l'enfrontament entre Uber i representants dels taxistes.

La multinacional els acusa de promoure una "campanya d'amenaces, boicot col·lectiu i intimidació", mentre que Élite respon que portarà Uber als tribunals per calúmnies.

En un comunicat, la companyia Uber denuncia que els taxistes identifiquen els que operen a través de la plataforma i difonen els seus noms, números de llicències i telèfons privats "per ser assetjats i amenaçats". El director general d'Uber a Espanya, Juan Galiardo, ha explicat a Catalunya Ràdio que són víctimes de coaccions.

"Quan el traïdor, com l'anomenen, és identificat, comença a rebre amenaces de tot tipus, moltes de les quals violentes, i no cessen fins que el taxista afectat enregistra una nota de veu demanant disculpes i confirmant que no seguirà operant amb nosaltres."

En aquest sentit, Uber assegura que "centenars" de conductors no han començat a treballar amb l'aplicació d'Uber o se n'han donat de baixa per por de represàlies.
 

Uber denuncia Élite Taxi per boicot i amenaces als taxistes que operen amb ells
Uns 350 taxistes van començar a operar al març amb l'app d'Uber (CCMA)
 


També a Catalunya Ràdio, Alberto Álvarez, portaveu d'Élite Taxi, ha refusat les acusacions, assegurant que és una manipulació d'Uber que estan disposats a portar als jutjats:

"Sempre hem dit que condemnem qualsevol tipus d'amenaça. Uber pot anar a denunciar al jutjat que vulgui que nosaltres farem el mateix si creiem que estan atemptant contra el nostre honor, i estan manipulant com solen fer sempre."

"Perquè són justament ells els que pretenen coaccionar les nostres associacions, perquè desistim de la nostra lluita contra aquests poders econòmics que pretenen imposar la seva pròpia llei", indica Élite Taxi en un comunicat.

També alerten que l'Autoritat Catalana de la Competència, ACCO, "sempre es mou a l'empara dels interessos més poderosos" i reclamen que "faci una demostració de transparència i democràcia davant l'opinió pública i no es limiti a realitzar dictàmens dictatorials i tècnicament dubtosos". 

Uber ha sol·licitat que s'adoptin mesures cautelars per posar fi a aquestes presumptes pràctiques dels taxistes. 

La posada en marxa de l'aplicació el mes de març passat, a la qual es van afegir uns 300 taxistes de la ciutat, va causar recels amb l'Institut Metropolità del Taxi, IMET, que fins a mitjans d'abril no va autoritzar la plataforma a operar amb un preu tancat, és a dir,  amb la tarifa 3.

L'organisme, però, va mantenir obert un expedient informatiu perquè certifiqués les obligacions fiscals, laborals i en matèria de protecció de dades. L'IMET havia advertit als taxistes que treballessin a través de l'aplicació d'Uber i no oferissin la T3 que se'ls obriria un expedient que podria derivar en una sanció amb multes d'entre 251 i 1.250 euros.
 

Uber denuncia Élite Taxi per boicot i amenaces als taxistes que operen amb ells
L'IMET obliga els taxistes que operin amb Uber a oferir la tarifa T3 (AMB)


Els taxistes de Barcelona han convocat, aquest dijous, una marxa lenta per mostrar el seu "malestar i la decepció acumulada per les contínues demores en els compromisos adquirits per l'administració" en relació amb els vehicles de lloguer amb conductor, o VTC.

ARXIVAT A:
TaxisMobilitatJudicial
Anar al contingut