Trump reconeix la sobirania israeliana dels alts del Golan

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha agraït el gest del president dels Estats Units tres setmanes abans de les eleccions legislatives

RedaccióActualitzat

Com ja és habitual, el president nord-americà ha tornat a fer un anunci històric a través de les xarxes. Trump ha anunciat amb una piulada que els Estats Units donen suport a la sobirania israeliana dels alts del Golan, el territori sirià ocupat per Israel des del 1967, durant la Guerra dels Sis Dies.

"Després de 52 anys, és hora que els Estats Units reconeguin plenament la sobirania d'Israel sobre els alts del Golan, que tenen una importància estratègica i de seguretat crítica per l'Estat d'Israel i l'estabilitat regional".

 

"En un temps en què l'Iran sembla fer servir Síria com una plataforma per destruir Israel, el president Trump reconeix totalment la sobirania d'Israel sobre els alts del Golan. Gràcies, president Trump!

El primer ministre israelià pressionava fa temps Trump perquè reconegués el territori ocupat com a israelià. La decisió ha estat unilateral i és contrària al dret internacional. Cap altre país ho ha reconegut fins ara. De fet, les resolucions de l'ONU consideren que Israel ha de retirar-se del territori sirià ocupat il·legalment.

 

Pas fronterer amb Síria als alts del Golan

Altres gestos unilaterals a favor d'Israel

L'anunci d'aquest dijous és un gest més de Washington al costat d'Israel. En la mateixa línia, el desembre de 2017, Trump va anunciar el reconeixement de Jerusalem com a capital d'Israel i va traslladar-hi posteriorment la seva ambaixada, fins aleshores a Tel Aviv. 

La decisió d'aquest dijous arriba en un moment crucial. Coincideix amb la visita del secretari d'Estat nord americà, Mike Pompeo, a Jerusalem, quan falten pocs dies perquè Netanyahu visiti la Casa Blanca i tres setmanes abans de les eleccions legislatives a Israel.

El gest d'avui de Trump podria haver reforçat la figura de Netanyahu davant d'una reelecció fins ara gens assegurada

ARXIVAT A:
IsraelTrump
Anar al contingut