Trump puja a l'Air Force One i marxa de la cimera del G7 del Quebec (REUTERS)

Trump dinamita la cimera del G7 i amenaça amb una nova guerra comercial

Retira la firma dels EUA de l'acord final i acusa el primer ministre canadenc de "deshonest i dèbil"

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha dinamitat la cimera del G7 al Quebec tres hores després d'haver-se pactat "in extremis" un acord de mínims.

En un tuit llançat des de l'Air Force One mentre volava des del Quebec, seu de la cimera, cap a Singapur, on s'ha de trobar amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un, el president nord-americà s'ha repensat l'acord i ha retirat la firma del comunicat final.

Trump no només ha anunciat que els Estats Units retiren el suport al comunicat final de la cimera, sinó que ha acusat de "deshonest i dèbil" l'amfitrió, el primer ministre canadenc, Justin Trudeau:

 

Ara Trump fins i tot amenaça amb nous aranzels sobre els automòbils d'importació. Tota una declaració de guerra comercial entre els Estats Units i la resta de potències occidentals.

El clima de tota la cimera del G7 ha estat tens i amb poques expectatives d'arribar a un acord final. Aquesta imatge de tots els presidents al voltant de l'alemanya Angela Merkel i el nord-americà Donald Trump i la desafiant mirada creuada entre tots dos ja feia preveure que les coses no anaven gaire bé:

 

Però finalment, aquesta nit, els líders occidentals han aconseguit un acord de mínims signat per tots els mandataris assistents, inclòs Donald Trump:

 

A la roda de premsa posterior, el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, ha insistit que els aranzels sobre l'acer imposats per Trump eren inacceptables i insultants i que el Canadà respondria amb la mateixa moneda.

Res de nou, però per alguna raó a Trump les paraules de Trudeau li han caigut malament i ha decidit rebentar la cimera a posteriori. A més, ha dit que Trudeau és "deshonest i dèbil":

 


Europa ha respost de forma tímida a la nova amenaça de Donald Trump. El ministre alemany d'Exteriors, Heiko Maas, ha dit que "només amb un tuit" Trum ha destruït "una enorme quantitat de confiança". Haas diu que ara "és molt més important per Europa continuar unida i representar els seus interesos més ofensivament"  i afegeix que #EuropaUnida és la millor resposta a l'#AmericaFirst de Trump:

 



 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Trump
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut