Trump condemna "el racisme i el supremacisme blanc" després del tiroteig a El Paso
Declaració institucional de Donald Trump després dels atacs d'El Paso i Dayton (Reuters)

Trump condemna "el racisme i el supremacisme blanc" després del tiroteig a El Paso

El president nord-americà condemna per primer cop el supremacisme blanc, però evita reformar el control d'armes

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha condemnat el "racisme, el fanatisme i el supremacisme blanc" en una declaració oficial davant d'uns Estats Units que segueixen commocionats pels 29 morts en dos tirotejos aquest cap de setmana a El Paso, a Texas, i a Dayton, a Ohio. Trump assegura que l'odi i aquesta "ideologia sinistra" no té cabuda als Estats Units i ha atribuït els tirotejos a l'acció de malalts mentals:

"L'home que va disparar a El Paso va penjar un manifest online consumit per l'odi racista. Amb una sola veu, el nostre país ha de condemnar el racisme, el fanatisme i el supremacisme blanc. Aquestes ideologies sinistres han de ser derrotades. L'odi no ha de tenir espai als Estats Units. L'odi deforma la ment, fa estralls al cor i devora l'ànima."

El president nord-americà ha atribuït a internet, les xarxes socials i els videojocs la difusió d'idees radicals i ha assegurat que es prendran mesures de control per combatre-ho.

"Internet ajuda a radicalitzar els joves. No podem glorificar la violència que fan a través dels videojocs"

Ho ha volgut tranquil·litzar el lobby de les armes.

"També hem de reformar les lleis sobre salut mental. Les malalties mentals i l'odi disparen els gallets, no les armes"

Al mateix temps, el president nord-americà ha demanat la pena de mort "ràpida" i "sense retards" per als responsables de les matances, que ha titllat de "crims contra la humanitat".


Més control d'armes, però amb reforma migratòria urgent

Unes hores abans de la declaració institucional, Trump havia proposat un control més gran sobre les armes. Això sí, sempre vinculat a una reforma migratòria urgent, que segueix sent la seva màxima prioritat. Els dos autors dels crims duien fusells d'assalt comprats legalment.

El president nord-americà ha fet una crida a demòcrates i republicans a treballar en una nova llei universal de controls d'antecedents per a la venda d'armes.

 

 

ARXIVAT A:
RacismeEstats Units
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut