Habitació del pis incendiat al Prat de Llobregat amb un centenar de plantes de marihuana (Foto: Mossos)
El Prat de Llobregat

Troben plantacions de marihuana i túnels per punxar la llum arran d'un incendi al Prat

Ha passat al Prat de Llobregat en un edifici on havien accedit a l'escomesa elèctrica general per il·luminar i fer créixer les plantes

Dijous 17 de novembre va haver-hi un incendi en un edifici del barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat, i els Mossos hi van descobrir diverses plantacions de marihuana.

L'incendi va ser al migdia, l'edifici es va desallotjar, i després que els bombers l'extingissin, els agents van entrar en el pis en què hi havia hagut l'incendi.

Segons els Mossos, en una habitació hi van trobar unes 150 plantes de marihuana, i en una altra una plantació similar però totalment cremada.

Després de la troballa, els Mossos van detenir la persona que hi vivia, un home de 33 anys, acusat d'atemptar contra la salut pública i de robatori d'electricitat.

Connexió fraudulenta a la xarxa

Detall de la instal·lació elèctrica fraudulenta d'un dels pisos de l'edifici incendiat (Foto: Mossos)

Els bombers van determinar que l'incendi l'havia causat la sobrecàrrega en la instal·lació elèctrica per poder il·luminar i fer créixer les plantes.

De fet, a l'edifici van trobar una instal·lació elèctrica fraudulenta molt complexa, que havien connectat a l'escomesa general, a sota de l'edifici.

Per poder arribar-hi, s'havien foradat diversos túnels, que connectaven també dos pisos més de l'edifici que també tenien instal·lacions elèctriques fraudulentes.

Façana de l'edifici on el 17 de desembre van trobar plantacions de marihuana (Foto: Mossos)

En un dels pisos hi van trobar una altra plantació de marihuana amb unes 100 plantes, i en l'altre un magatzem d'objectes diversos presumptament robats.

Segons els Mossos, eren patinets elèctrics, bicicletes, eines i material elèctric, a més d'un centenar d'esqueixos de plantes de marihuana.

Campanya d'inspeccions al Prat

La nota de premsa que han fet els Mossos afirma que aquest no ha estat un cas aïllat al Prat de Llobregat, sinó que fa poc hi ha hagut diversos incendis pels mateixos motius.

I afegeix que només dos dies abans de l'incendi, agents seus havien fet inspeccions en domicilis del barri acompanyats de tècnics de la companyia elèctrica.

També que en el llistat de pisos per fer aquestes inspeccions hi havia el que es va incendiar, que no constava que tingués instal·lació elèctrica.

Un centenar de connexions fraudulentes

Segons els Mossos, arran d'aquesta campanya d'inspeccions s'han localitzat gairebé un centenar de connexions fraudulentes a la xarxa elèctrica.

El detingut va passar a disposició judicial i va quedar després en llibertat amb càrrecs.

Passadís del pis incendiat al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat el 17 de desembre (Foto: Mossos)
ARXIVAT A:
DroguesPolicialNarcotràfic
Anar al contingut