Troben les restes d'un mamut de més de 10.000 anys a Sibèria

El desgel ha deixat al descobert una part del crani de l'animal, la mandíbula inferior, diverses costelles i un fragment de peu amb tendons encara intactes

Actualitzat

L'escalfament de l'Àrtic pel canvi climàtic ha deixat al descobert a les aigües poc profundes d'un llac del nord de Sibèria les restes d'un mamut llanut que va viure fa més de 10.000 anys. I és que en algunes zones que havien estat inaccessibles durant molt de temps s'ha descongelat el terra.

Un grup de científics russos del Centre d'Investigació Àrtic ja n'està analitzant els ossos, que estan en bon estat de conservació. La setmana passada, uns habitants de la remota península de Iamal, a prop del cercle polar, van informar de la troballa que havien fet .

Han identificat una part del crani, diverses costelles i ossos de la pota davantera, alguns amb teixit tou encara adherit. A més, els científics no descarten trobar més restes de l'animal.

Les restes del mamut tenen almenys 10.000 anys d'antiguitat, tot i que els investigadors encara no saben exactament quan va viure ni quina edat tenia quan va morir.

En aquesta zona, els científics russos hi han arribat a trobar fòssils de mamut que daten de fa 30.000 anys. Al desembre, els científics van fer circular imatges d'un cadell trobat el 2018 que es creu que té 18.000 anys d'antiguitat.

Cadell de mamut trobat el 2018
ARXIVAT A:
Arqueologia
Anar al contingut