Troben el cos del nadó que el seu pare hauria llançat al riu Besòs

L'ha trobat un dels gossos de la unitat canina dels Mossos

RedaccióActualitzat

Els Mossos han confirmat que han trobat el cos del nadó que buscaven des de dimarts diversos equips d'emergències amb un helicòpter, unitats subaquàtiques i canines. Han estat inspeccionant durant tres dies la llera del riu, les zones de canya i els seus voltants.

Aquest divendres han decidit buscar exhaustivament a la zona de canyes després d'haver revisat a consciència les dues bandes del riu. Ho han fet tallant canyes de manera selectiva i molt a poc a poc.

Segons ha explicat Montse Estruch, intendenta dels Mossos i responsable del dispositiu de recerca, en cada zona tallada els operatius feien una primera observació i, després, hi entraven els gossos. Un gos de la unitat canina dels Mossos ha trobat el cos del nadó, que l'ull humà no havia pogut detectar, perquè estava mig enterrat.

 

 

Ara es farà l'autòpsia al cos per saber si el pare el va dipositar mort o amb vida.

Estruch ha reconegut que la dificultat per treballar en aquesta zona ha estat màxima. Tot i la informació de què disposaven, la tipologia del terreny ha complicat molt la feina.

"És un riu, hi ha corrents, hi ha canyes, hi ha brutícia... Hi ha de tot. És a dir, que és fang. És molt difícil, molt costós treballar en unes circumstàncies com aquestes. Per això, cada dia l'estratègia variava en funció del que ens anàvem trobant."

 

 

Des d'aquest dimarts a la tarda, els Mossos rastrejaven el riu Besòs per trobar el nadó. El pare el va voler enterrar a la riba del riu, però l'hauria llançat a l'aigua en ser sorprès per uns veïns.

Tant el pare com la mare tenen 16 anys, i sembla que van amagar l'embaràs. La noia hauria parit la criatura dilluns a la tarda en un hostal.

El noi va ser detingut després de presentar-se a la comissaria, acompanyat del seu pare, i confessar els fets. Posteriorment, el magistrat de guàrdia de menors va ordenar-ne l'internament en règim tancat. No podrà sortir durant sis mesos, que es poden prorrogar. A la mare, de moment, no se la vincula amb l'homicidi.

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut