El grup que volia ocupar l'habitatge és qui ha avisat la policia (Google Street View)

Troben el cadàver momificat d'un home en voler ocupar un pis a Valladolid

Els okupes creien que el pis estava abandonat i, en entrar per instal·lar-s'hi, hi van trobar un cos

Redacció/AgènciesActualitzat

Un grup de persones que pretenia ocupar un habitatge en un carrer de Valladolid hi ha trobat a dins un cadàver momificat.

El cos és el d'un home de 62 anys que hauria mort fa cinc anys, segons les primeres anàlisis forenses.

La policia creu que l'home hauria mort per causes naturals, tot i que l'autòpsia, alerten, ho haurà de confirmar.

Els fets han passat aquest diumenge a la tarda i ha estat el mateix grup que intentava ocupar l'habitatge qui ha avisat la policia. Asseguren que creien que estava abandonat, segons han explicat al Diario de Valladolid.

El rotatiu també apunta que, durant aquests anys, cap familiar ni veí l'ha trobat a faltar o ha alertat la policia de la seva absència.

Justament fa deu dies, la policia local de Gijón va trobar una dona que feia mesos que era morta a casa seva quan l'anaven a desnonar.

La soledat no desitjada, en augment

A Espanya, més de 2 milions de persones de més de 65 anys viuen soles, segons l'entitat Amics de la Gent Gran, que lluita contra la soledat no desitjada i l'aïllament social de la gent gran a Catalunya.

La soledat no desitjada de les persones grans és un fenomen que anirà a més amb el pas dels anys i que serà "un dels principals reptes que haurem d'enfrontar com a societat", adverteix l'entitat en el manifest publicat el setembre passat, en el Dia Internacional de la Gent Gran.

El nombre de gent gran que viu sola ha augmentat a Catalunya, segons una enquesta feta pel bisbat de Barcelona fa dos anys, com es pot veure en aquest vídeo:


Només a la ciutat de Barcelona, hi ha 350.000 persones de més de 65 anys i prop d'una quarta part, unes 90.000, viuen soles. L'any passat, l'Ajuntament va començar una prova pilot amb un robot assistent que segueix el seu estat de salut i intenta reduir el seu aïllament i millorar-los la qualitat de vida.

ARXIVAT A:
PobresaHabitatge
Anar al contingut