Barcelona

Trias proposa una moratòria del túnel de l'AVE a Barcelona i prioritzar el corredor del Vallès

El president del grup de CiU a Barcelona, Xavier Trias, ha demanat una moratòria de les obres de l'AVE al seu pas per la capital catalana. Trias creu que fa falta temps per decidir quin és el traçat més segur, però no ha precisat quina seria l'opció de CiU si el tren, com està decidit, creua la ciutat. El dirigent de la federació ha reclamat que es prioritzi l'anomenat corredor del Vallès, que implica fer passar el tren d'alta velocitat per Sant Cugat. Després de reunir-se amb el cap d'obres de la Sagrada Família, Trias ha dit que se li posa la "pell de gallina" quan pensa en el túnel que ha de passar per sota el temple. L'any 2002, però, tots els partits van defensar el pas pel centre de Barcelona.

Actualitzat
Tot i el suport unànime que va tenir el traçat pel centre de Barcelona l'any 2002, ara Xavier Trias defensa la moratòria i assegura que "no té sentit assumir riscos" si no es construeix una estació de l'AVE al Passeig de Gràcia. Trias ha defensat el desviament del traçat fins al Vallès, però ha rebutjat que ho faci per motius electoralistes i per beneficiar l'alcaldia de Sant Cugat, on governa CiU. Segons diu, l'aposta per l'alternativa del Vallès "donarà temps per reflexionar solucions futures" pel traçat de l'AVE.

Trias s'ha reunit amb l'arquitecte cap de les obres de la Sagrada Família, Jordi Bonet, i ha considerat "inquietants" els arguments sobre els riscos que suposarà el túnel del carrer Mallorca, que passarà uns trenta metres per sota del temple. El líder de CiU ha afirmat que els riscos "posen la pell de gallina" i ha acusat l'Ajuntament no de haver informat bé l'ADIF, l'ens que gestiona les obres de l'AVE, "del fet que la Sagrada Família no és una simple església".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut