Barcelona

Trias nega que sigui seu el número de compte suís amb tretze milions que publica el diari "El Mundo"

L'alcalde de Barcelona demana als bancs de Suïssa i d'Andorra que certifiquin que la informació d'"El Mundo" no és verídica

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Barcelona nega rotundament que el número de compte suís amb tretze milions d'euros que publica el diari "El Mundo" sigui seu. Després de la querella anunciada per Xavier Trias contra "El Mundo", el diari defensa aquest dimarts la seva notícia. Ho fa revelant el número complet del compte que atribueix a l'alcalde de Barcelona. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Xavier Trias insisteix que no té diners amagats a l'estranger ni mai n'hi ha tingut: "És de ciència ficció, perquè jo no tinc cap compte a Suïssa. Ja li asseguro jo que no tinc absolutament cap compte a Suïssa. És una cosa absolutament falsa. És incomprensible."

Per això, Trias ratifica la necessitat de la querella que pensa presentar avui mateix i s'adreça a la justícia i als bancs perquè certifiquin que tampoc no és verídica la informació d'aquest dimarts: "Jo demano aquest requeriment perquè tots els bancs d'Andorra i tots els bancs de Suïssa diguin si és veritat això o no. Perquè és impossible. Em sento en un estat d'indefensió. Mai no he vist un invent com aquest."

A banda de detallar el número del compte suís presumptament a nom de l'alcalde amb 13 milions d'euros, "El Mundo" torna a assegurar avui que aquests diners es van transferir cap a Andorra el febrer del 2013.

"Sóc partidari de mantenir la consulta"

Sobre el procés participatiu del 9-N, l'alcalde de Barcelona defensa tirar endavant igualment la consulta, tot i l'anunci del govern espanyol de voler-la impugnar. Trias considera inexplicable i una barbaritat que el govern espanyol pugui recórrer el nou 9-N, quan no té cap efecte legal: "No sé exactament quines repercussions podria tenir en l'àmbit jurídic. Evidentment, crec que el que s'ha de preservar és que el president no tingui cap problema, però jo sóc partidari de mantenir-la."

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut