Susana Díaz s'adreça als membres de la mesa en el comitè federal del PSOE. EFE
Madrid

Tret de sortida a les primàries del PSOE per escollir nou secretari general

El comitè federal del PSOE ratifica avui el calendari de les primàries per triar nou secretari general i el protocol de relacions amb el PSC

RedaccióActualitzat

El Comitè Federal del PSOE ha aprovat el calendari de les primàries per escollir el nou secretari general.

El dia 21 de maig se celebrarà la votació i un dels tres candidats, Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López, es convertirà en el nou líder dels socialistes espanyols, i es posarà fi d'aquesta manera al període transitori de la gestora, presidida per Javier Fernández des de l'1 d'octubre del 2016.

El 5 de maig hi haurà la proclamació oficial dels candidats que hagin recollit els avals necessaris. Els precandidats hauran d'aconseguir el suport d'almenys el 5% dels militants del partit per poder optar a les primàries.

El 28 d'abril és la data en què es donarà per tancat el cens de votants definitiu. Entre el 20 d'abril i el 4 de maig els candidats hauran de recollir els avals necessaris, el 5 es proclamaran i la campanya pròpiament es durà a terme entre el 7 i el 20 de maig.

Sis mesos després del tens i polèmic comitè federal que va acabar forçant la dimissió de Pedro Sánchez, avui el comitè reunirà els candidats que opten a liderar el partit. La divisió interna continua en pràcticament totes les federacions socialistes, mig any després que el partit estigui en mans de la gestora que presideix el president asturià Javier Fernández.

El Congrés del PSOE on es ratificarà el candidat guanyador es farà el 16, 17 i 18 de juny. 

Sobre el cens de militants que podran votar en les primàries, el responsable d'Organització i portaveu de la Comissió Gestora, Mario Jiménez, ha explicat inclourà els militants del PSC, però no de les Joventuts Socialistes d'Espanya i de Catalunya que no formin part del cens del PSOE i del PSC, respectivament. 

 

 

Anar al contingut