L'Associació Jubilació Anticipada Sense Penalitzar s'ha manifestat a Barcelona amb la Marea Pensionista

Treballadors amb la pensió penalitzada tot i haver cotitzat 40 anys o més

L'associació Jubilació Anticipada sense Penalitzar es manifesta a Barcelona per reclamar que no es penalitzi la pensió de jubilats que no han pogut treballar fins als 65 anys

RedaccióActualitzat

Evitar perdre una part de la pensió de jubilació després d'haver cotitzat 40 anys o més. Això és el que demanen els integrants de l'associació Jubilació Anticipada sense Penalitzar (AsJubi40), que aquest dilluns han sortit al carrer a Barcelona juntament amb la Marea Pensionista.

Denuncien que hi ha moltes persones que perden una part important de la pensió de jubilació, tot i tenir dret a cobrar-ne el 100 per cent, perquè els últims anys de la seva vida laboral han estat a l'atur o han hagut de jubilar-se abans d'hora. En alguns casos, obligats per l'Estat.

 

 

Se senten estafats per l'Estat -i els polítics- i víctimes d'una gran injustícia, perquè han cotitzat més anys dels que estableix la llei i, tanmateix, se'ls penalitza per no haver treballat fins als 65 anys, sovint una circumstància involuntària.

Per això, reclamen que no s'apliquin els coeficients reductors a aquells treballadors que han cotitzat 40 anys o més, i puguin cobrar tota la pensió a partir del moment que tinguin 65 anys.

Calculen que a tot Espanya hi ha mig milió de persones afectades, que, en alguns casos, poden arribar a perdre gairebé una tercera part de la pensió de jubilació.

 

Manifestació, aquest dilluns, a Barcelona, de diversos col·lectius de jubilats i pensionistes

 

Fins ara, AsJubi40 ha aconseguit el suport d'alguns partits polítics en parlaments autonòmics. Fins i tot el Congrés dels Diputats va aprovar una proposició no de llei presentada per ERC, i Compromís en va presentar una altra al Senat

Amb tot, lamenten que els canvis de legislatura i de càrrecs polítics dels darrers temps els han deixat sense interlocutors i han de començar de nou.

ARXIVAT A:
Pensions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut