Barcelona

Trànsit estudia habilitar un carril exclusiu per a motos d'entrada a Barcelona

La mesura té l'objectiu de reduir l'alta sinistralitat dels motoristes

RedaccióActualitzat

El Servei Català de Trànsit i el Departament de Territori estudien fer una prova pilot que consisteix a habilitar una via d'entrada a Barcelona d'ús exclusiu per a motoristes.

El director de Trànsit, Juli Gendrau, en una entrevista a l'ACN, ha assegurat que estan estudiant la mesura i que l'objectiu és reduir la sinistralitat. No ha concretat, però, quines vies són les candidates per a la prova pilot.

"És un tema que ens interessa, que l'estem estudiant detingudament i, per poc que puguem, farem una prova pilot per fer efectiva la mesura. Hi ha llocs on és més complicat i hi ha espais que permeten fer-ho. L'objectiu és clar: reduir la sinistralitat dels motoristes."

 

Des del 2008, el volum dels desplaçaments en moto entre Barcelona i la seva àrea metropolitana ha crescut un 41%, cosa que suposa 38.255 viatges més en un dia feiner.

Fa 3 mesos, el RACC ja va proposar que les motos poguessin circular pels vorals en hora punta als corredors metropolitans. Segons un estudi de l'entitat automobilística, les motos representen el 15% del trànsit en els accessos a Barcelona, però tenen el 41% dels accidents greus o mortals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut