Barcelona

Tots els partits catalans excepte el PP critiquen la decisió de Múgica

Tots els partits catalans a excepció del PP s'han apressat a criticar la decisió del Defensor del Poble, Enrique Múgica, de presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra diversos apartats de l'Estatut. En una o altra mesura CiU, PSC, ERC i ICV han tret legitimitat a la decisió de Múgica. CiU ja ha anunciat que demanarà que el Defensor del Poble comparegui davant els diputats per explicar la decisió. El primer secretari del PSC, José Montilla, ha dit que l'actuació de Múgica és "profundament equivocada".

Actualitzat

El portaveu de CiU a la comissió de Relacions amb el Defensor del Poble al Congrés, Josep Maldonado, considera que la decisió d'Enrique Múgica de recórrer l'Estatut davant el Tribunal Constitucional és una nova "actitud sectària contra Catalunya" i el grup parlamentari exigirà que comparegui davant el Parlament. Maldonado creu que Múgica presenta "un recurs contra els catalans".

El primer secretari del PSC, José Montilla, ha assegurat que la decisió de Múgica és "profundament equivocada i negativa". Montilla ha reiterat la "plena convicció" que té sobre "l'absoluta constitucionalitat de l'Estatut".

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Puigcercós, ha afirmat que el recurs representa un "segon afaitat" del text. Per Puigcercós, hi ha una "connivència absoluta" de la judicatura, la "dreta ultramontana" i "sectors del PSOE" amb aquesta iniciativa.

El president d'ICV, Joan Saura, ha assegurat que Múgica s'ha posat "en les posicions del PP, sobretot perquè no hi ha arguments. Saura creu que "des del punt de vista de la legitimitat" el Defensor del Poble queda fora del que pensen la majoria dels catalans que ha de ser el seu càrrec.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut