Quim Torra pensa assistir alguns dies al judici de l'1-O (EFE)
Quim Torra pensa assistir alguns dies al judici de l'1-O (EFE)

Torra: "Si no pogués portar aquest país a la independència, plegaria"

El president de la Generalitat ha avançat que anirà al Tribunal Suprem per assistir al judici de l'1-O

RedaccióActualitzat

Quim Torra ha assegurat aquest dijous que "plegaria" si no pot convertir Catalunya en un país independent, i ha descartat presentar-se a unes eleccions. El president de la Generalitat ha dit, en declaracions a RAC1, que el seu objectiu és arribar a la independència sempre que la via sigui no violenta:

"Si jo arribés a la conclusió que no puc portar aquest país a la independència, plegaria (···) Jo treballo per arribar per mètodes democràtics, de justícia i de no-violència a una situació en què aquest país pugui ser independent. No descarto cap via democràtica i no violenta per arribar a la independència."

"He dit sempre que un dels objectius és la investidura de Puigdemont. Perquè Puigdemont pugui ser investit, estic disposat a apartar-me, només faltaria, perquè és una de les condicions i un dels punts clau del nostre programa de govern. Espero que passi."

"He vingut a fer efectiva la república. I si no ho aconsegueixo .hauré acabat la meva missió i altres continuaran en el procés. Jo intentaré ajudar aquest país a ser independent des d'altres posicions."

Quim Torra manté la porta oberta a una DUI (Declaració Unilateral d'Independència) en aquesta legislatura. Ha assenyalat que si la sentència del judici de l'1-O és condemnatòria, "l'endemà mateix" anirà al Parlament per buscar una resposta unitària.

"Jo segurament contactaré immediatament amb el president Sánchez per expressar-li el meu desacord absolut amb aquesta sentència. I demanaré personar-me a la cambra, al Parlament de Catalunya, on plantejaré una proposta per veure si rep el suport majoritari de la cambra."

"Cal ser prudents en aquest punt. Depèn de com vagin moltes coses (···) Tots tenim coses pensades i tots estem parlant de com ho resoldrem col·lectivament... perquè necessitem una aprovació del Parlament de Catalunya en qualsevol proposta. S'ha de fer com sempre ha passat en aquest procés, amb una escrupolositat democràtica."

 

Torra: "No descarto cap via democràtica i no-violenta per arribar a la independència" (ACN)


El cap de l'executiu català ha dit que anirà al Tribunal Suprem per assistir al judici, com a mostra de suport als exconsellers que seuran al banc dels acusats. Torra hi anirà alguns dies, i el vicepresident, Pere Aragonès, també hi serà.

"Jo tinc previst anar a Brussel·les al voltant de l'inici del judici a fer una conferència, un posicionament públic del govern de Catalunya. I tinc previst també assistir en alguna ocasió al judici. Sí, sí, aniré a Madrid al judici I tant! El president de Catalunya ha d'acompanyar els seus companys. Jo em sento successor d'aquell govern. Em sento tan responsable com ells d'aquell govern. A mi també m'està jutjant aquest judici, com crec que a milions de catalans."

Quim Torra ha remarcat que intenta ser el "super glue" per unir el sobiranisme: "Hem de ser capaços de trobar entre tots aquesta unitat mínima imprescindible. Aquests lideratges que ens calen. Ho podem fer i ho hem de fer."

 

ARXIVAT A:
Quim TorraJudici procés
Anar al contingut