Torra compareixerà avui telemàticament davant dels líders parlamentaris

A més del president de la Generalitat, Pere Aragonès, Miquel Buch i Alba Vergés també intervindran en la sessió extraordinària del Parlament

Actualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, intervindrà aquest dimecres al matí telemàticament davant dels líders dels grups parlamentaris per informar sobre l'evolució del coronavirus a Catalunya i les mesures adoptades pel govern.

A més de Torra, també compareixeran el vicepresident, Pere Aragonès, i els consellers de Salut i Interior, Alba Vergés i Miquel Buch. Així ho ha acordat aquest dimarts al migdia la Junta de Portaveus, després que el govern va proposar comparèixer.

Torra va demanar explicar a la cambra de manera telemàtica i la Mesa del Parlament va aprovar que comparegués, però no davant del ple, sinó davant dels grups i subgrups.

 

 

El grup parlamentari de JxCat no acceptava que la compareixença no fos en un ple i reclama que es modifiqui el reglament de la cambra per poder celebrar plens telemàtics. El seu president, Albert Batet, assegura que no es pot "tenir la democràcia en quarantena":

 

 

Discurs de Torra i rèpliques de 10 minuts per grup

El debat començarà amb el discurs sense límit de temps del president de la Generalitat i, posteriorment, intervindran els presidents o portaveus de grups i subgrups, amb una durada màxima de 10 minuts cadascú.

Després serà el torn d'Aragonès, Buch i Vergés, que tampoc tindran límit de temps. Finalment, els presidents o portaveus dels grups podran tornar a intervenir, durant 5 minuts cadascú.

La sessió la presidirà el president de la cambra, Roger Torrent, amb la presència a distància dels presidents dels grups parlamentaris. Torrent serà qui fixarà la seqüència del debat, que es podrà seguir a través de la web del Parlament a partir de dos quarts d'onze del matí.

 

Torra, reunit per videoconferència amb els consellers Alba Vergés i Miquel Buch des de la Casa dels Canonges
Torra, reunit per videoconferència amb els consellers Alba Vergés i Miquel Buch des de la Casa dels Canonges (ACN / Rubén Moreno - Presidència)

 

Els lletrats, contraris a celebrar plens telemàtics

Els lletrats del Parlament van emetre aquest dilluns un informe sobre la viabilitat de dur a terme l'activitat de la cambra de manera telemàtica mentre hi hagi la crisi del coronavirus.

En l'informe, els lletrats conclouen que cal descartar la possibilitat de celebrar plens no presencials, tot i que sí que contemplen que es facin compareixences en comissió de membres del govern vinculats a la gestió de la pandèmia.

De fet, els serveis jurídics aposten per suspendre l'actual període de sessions i que entri en funcionament la Diputació Permanent. Tanquen, així, la porta a celebrar plens.

ARXIVAT A:
Coronavirus Parlament de CatalunyaQuim TorraPere AragonèsAlba VergésMiquel Buch
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut