Torra: "Allò que va començar amb una sentència, ara pot culminar per una sentència"
Declaració institucional de Quim Torra a Blanquerna amb el judici vist per a sentència (ACN)
Madrid

Torra: "Allò que va començar amb una sentència, ara pot culminar per una sentència"

El president de la Generalitat exigeix la llibertat immediata dels líders independentistes empresonats un cop el judici ha quedat vist per a sentència

Irene VaquéActualitzat

Amb el judici del procés vist per a sentència després de les intervencions finals dels acusats, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut a la delegació de la Generalitat a Madrid per fer una crida a la "unitat estratègica" per afrontar els moments que venen. 

Torra, que s'ha declarat "colpit" per les últimes paraules dels processats, ha citat fragments de tots, tret de l'exconseller Santi Vila, i ha instat a mobilitzar-se per assolir la independència i a fer un clam com el que hi va haver després de la sentència del Constitucional sobre l'Estatut: 

"No ens podem permetre malbaratar el camí recorregut. Ara és l'hora del país. El recorregut cap a la independència va començar el 2010 amb una sentència. Aquesta és la manera com l'estat espanyol va voler humiliar l'última proposta per fer d'Espanya un lloc possible per a Catalunya. Allò que va començar amb una sentència, ara pot culminar també per una sentència."

En castellà, Torra ha advertit sobre la causa del procés que "cap demòcrata pot tolerar una injustícia tan descomunal" i ha advertit que no es jutja només els processats, sinó "l'anhel de tot un poble":

"L'estat espanyol vol jutjar alguna cosa més que aquestes persones i les seves idees. Vol sentenciar l'anhel de democràcia i de llibertat de tot un poble, de decidir lliurement el seu futur. La sentència serà un missatge als més de 2 milions de catalans que van tenir el coratge i la generositat de votar el Primer d'Octubre." 

El president de la Generalitat ha afirmat que, en el final del judici, "hem escoltat la veu d'aquells que volen silenciar i ara sentim el silenci previ a la sentència". Igual que el tribunal "demà començarà a redactar la sentència", ha dit, "nosaltres començarem a redactar, amb més decisió que mai, el futur lliure de Catalunya".

La declaració institucional al Centre Blanquerna també ha inclòs unes paraules en anglès, per exigir la llibertat immediata dels empresonats, apel·lant a l'informe del Grup de Treball de les Nacions Unides: 

"El Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de les Nacions Unides ha parlat clar sobre l'empresonament dels nostres companys i companyes i ha instat el Regne d'Espanya a reparar el dany causat per la presó provisional i a perseguir els responsables d'aquesta injustícia. Per això, he exigit recentment la posada en llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques. S'està infringint el dret internacional. Ho denunciarem." 

Torra ha acabat la declaració tornant a citar unes paraules del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, aquest dimecres al Suprem: 

"Com ha dit l'enyorat amic Jordi Cuixart, jo també estic convençut que ho tornarem a fer."
 

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut