Pla general del pont d'en Pitxota partit per la meitat per la força de l'aigua del riu Tordera, dimecres 22 de gener (horitzontal)
Pla general del pont d'en Pitxota partit per la meitat per la força de l'aigua del riu Tordera, dimecres 22 de gener (horitzontal)

Tordera desallotjarà 170 persones de forma preventiva davant d'una possible crescuda del riu

ACN Tordera.-Tordera desallotjarà 170 veïns de forma preventiva davant d'una possible nova crescuda del riu en el marc del temporal Gloria. L'alcalde, Joan Carles Garcia, ha confirmat a l'ACN que "es pot tornar a viure una situació com la de la nit passada, i per això s'està preparant l'evacuació d'entre 80 i 100 persones". Finalment, però, la xifra pujarà fins a 170, segons ha informat més tard l'Ajuntament. Les cases afectades són a la carretera que comunica Tordera i Fogars de la Selva, uns habitatges antics, molt baixos i que estan en perill si el riu creix de forma sobtada. "Com que el creixement del riu serà de matinada, farem l'evacuació ara i els oferirem un lloc alternatiu per passar la nit o aniran a cases de familiars", ha afegit Garcia.

(S'actualitza la xifra de persones desallotjades de forma preventiva pel temporal Gloria)L'Ajuntament ha explicat posteriorment que la Policia Local ha contactat amb els veïns afectats de les zones de risc. En total 170 persones seran reallotjades, 25 de les quals passaran la nit a l'escola Vedruna, que en coordinació amb el consistori, ha posat a disposició les seves instal·lacions, segons informa l'equip municipal.El reallotjament està previst fins a les vuit del vespre, i el consistori informa que seguirà atent a les incidències per si cal emprendre noves mesures.

Anar al contingut