Pla general dels nous autobusos de TMB. Imatge del 5 de març del 2020 (horitzontal)
Seran proves aleatòries i voluntàries

TMB comença a fer proves d'alcohol i drogues als conductors d'autobusos de Barcelona

El comitè d'empresa i alguns sindicats hi estan en contra

RedaccióActualitzat

Transports Metropolitans de Barcelona farà controls d'alcohol, drogues i psicofàrmacs als conductors d'autobusos a partir d'aquest dimarts. La mesura forma part d'un nou protocol que es posa en marxa amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana.

Són proves aleatòries i voluntàries per als 1.100 conductors que té la plantilla. A partir del 6 de febrer, passaran a ser obligatòries.

Segons Jacobo Kalitovics, director de la xarxa de bus de la companyia, la mesura respon a la voluntat de la comissió ètica de TMB d'avançar-se a la modificació de la llei de tràfic prevista pel 2024 que contemplarà que el sector del transport faci aquestes anàlisis als seus empleats. 

El sindicat CGT hi està en contra i denuncia que el protocol els "converteix a tots en sospitosos habituals de consumir alcohol i drogues". Asseguren que la negativa del treballador a fer-se les proves serà qualificada de positiu i ho consideren inadmissible.

Aquestes proves no són cap novetat per als treballadors de TMB. Els maquinistes del metro periòdicament ja passen aquests controls, en compliment de la llei ferroviària.

Justament, la CGT defensa que la normativa actual no obliga els conductors d'autobusos i que, quan hi hagi una llei que ho faci, s'haurà de plantejar en aquest marc.

També recorden que ja hi ha un procediment, el P665, per a les persones amb problemes d'addicció, desenvolupat pel Servei Mèdic i l'assistenta social, en què asseguren que es preserva l'anonimat.

ARXIVAT A:
MobilitatTransport públic
Anar al contingut