"Thriller", de Michael Jackson, el videoclip que va fer història fa 35 anys

RedaccióActualitzat

El rei del pop va trencar barreres i va revolucionar la producció de vídeos musicals amb aquest curt de 14 minuts rodat en 35 mm. "Thriller" celebra avui el seu 35 aniversari i la seva estrena va ser tot un fenomen mundial.

La cançó forma part de l'àlbum amb el mateix nom, "Thriller", el disc més venut de la història, que després de l'estrena del videoclip va disparar les vendes quan ja feia un any que era al mercat.

El vídeo dirigit per John Landis es va estrenar el 2 de desembre de 1983 a l'MTV. A Espanya es va veure per primer cop la nit del 24 de desembre amb presentació dels humoristes Martes y Trece.

L'historiador musical Joe Vogel assegura que "'Thriller' és el 'Ciutadà Kane' dels curtmetratges".

 

Rodatge i estrena

"Thriller" es va rodar a Los Angeles i Jackson va refusar utilitzar un doble. Va haver de suportar fins a 5 hores de maquillatge.

Al set de rodatge el van visitar amics com Marlon Brando, Fred Astaire, Rock Hudson o Jackie Kennedy Onassis.

 

La primera projecció privada va ser el mes de novembre del 1983, segons explica "Vanity Fair", al Crest Theatre, amb espectadors com Diana Ross, Warren Beatty, Prince o Eddie Murphy. 14 minuts després tots es van posar drets cridant per tornar-ho a veure. Eddy Murphy va cridar "Posa'l una altra vegada, maleït sigui!!" i així ho van fer.

Va tenir un cost de 800.000 dòlars, el més car fins aquell moment. "Thriller" va guanyar 3 premis MTV, dos AMA i un Grammy.

Fites

A YouTube ha registrat més de 722 milions de visites totals.

És l'únic vídeo musical inclòs al Registre Nacional de Cinema de la Biblioteca del Congrés.

També té la seva versió en 3D, que es va presentar al Festival de Cinema de Venècia l'any 2016, i es va convertir així en el primer vídeo musical que es va veure en IMAX 3D .

L'any 2009, 13.597 fans van fer la coreografia de "Thriller" a Ciutat de Mèxic i van fer la flashmob més gran reconeguda al llibre Guinness dels rècords.

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut