Entrevista a un dels actors convidat al festival
Sitges

"The witch" obre un Festival de Sitges amb sis pel·lícules catalans i un homenatge a "Seven"

La pel·lícula de terror "The witch" dóna el tret de sortida al Festival de Cinema Fantàstic

RedaccióActualitzat

El cinema fantàstic té una nova cita a Sitges del 9 al 18 d'octubre. Per primera vegada en els darrers sis anys, el festival no s'inaugura amb una producció catalana. Aquesta vegada ho farà amb "The witch", de Robert Eggers, una pel·lícula de terror nord-americana ambientada en l'Anglaterra del segle XVII. La producció va ser premiada al Festival de Sudance i avui donarà el tret de sortida al festival amb la seva projecció a les 11.45 a l'Auditori.

Aquest any el festival celebra la seva 48a edició i homenatja el film de suspens de David Fincher "Seven" en el seu 20è aniversari de la seva estrena. És per això que el cartell d'enguany inclou l'impactant símbol final de la pel·lícula: una caixa sangonosa.

 

Al llarg dels deu dies de durada del festival, es podrà gaudir d'una àmplia oferta per a tots els gustos de les noves tendències del gènere fantàstic. S'estrenen més de 160 pel·lícules, 60 de les quals es podran veure en espais gratuïts.

La llista d'actors i actrius populars que estrenaran pel·lícula al festival és llarga, però cap d'ells la presentarà directament. És el cas d'Arnold Schwarzenegger, Robert Pattinson, Nicole Kidman, Michael Fassbender, Winona Ryder, Kurt Russell o Ewan MacGregor, fent de Jesucrist a "Last days in the desert".

Les produccions catalanes

Aquesta edició també aposta per les produccions catalanes donant així importància als treballs nacionals del gènere.

Són sis les produccions catalanes incloses al programa: "Vulcania", "El cadáver de Anna Fritz", "Segon origen", "Summer Camp", "La novia" i "Sacramento".

El Sitges de les sèries

En els darrers anys, el festival també s'ha convertit en una plataforma per a les sèries televisives. En aquesta edició s'estrenaran els primers capítols de la segona temporada de "Fargo" i "The Knick", així com la presentació d'un capítol exclusiu de la segona temporada de "Les revenants".

El Festival de Sitges suposa un punt de trobada de diferents actors de la indústria cinematogràfica, al mateix temps que esdevé un espai d'oportunitats per als nous talents i joves.

Anar al contingut