Tercer projecte per construir un parc eòlic marí al golf de Roses: Medfloat Pilot Parc

Desenvolupat per l'empresa basca Saitec, volen engegar el 2025 amb cinc aerogeneradors a 15 quilòmetres del cap de Creus

L'empresa d'enginyeria basca Saitec ha anunciat que vol fer un parc eòlic marí davant del cap de Creus, a l'Alt Empordà, que han denominat Medfloat Pilot Parc. Han començat els treballs per redactar-ne l'estudi d'impacte ambiental.

És el tercer projecte que es presenta en aquesta zona. El mes passat es va saber que una filial d'Iberdrola, Iberenova Promociones S.A.U, ha presentat al Ministeri per a la Transició Ecològica el projecte per fer el Parc Gavina. El primer va ser el Parc Tramuntana, impulsat per l'empresa BlueFloat Energy i el grup d'enginyeria i tecnologia Sener.

El parc de l'empresa basca tindria una potència de 50 MW, deu vegades menys que els altres dos. També seria molt menor el nombre d'aerogeneradors: cinc, en comptes de la trentena que plantegen els parcs Tramuntana i Gavina.


Prova a Bilbao

Se situaria a 15 quilòmetres del Cap de Creus i voldrien començar a construir-lo el 2025. Produiria l'energia equivalent al consum anual de 50.000 llars.

En aquests moments la companyia està fent proves amb un aerogenerador que s'està construint al port de Bilbao. Funcionaria amb una tecnologia pròpia, que ha anomenat SATH, i que pretén ser compatible amb la pesca i l'aqüicultura.

El projecte pilot es fa en col·laboració amb l'empresa alemanya RWE.


Oposició als parcs

L'associació contrària al parc de la badia de Roses, Stop Macroparc Eòlic Marí de la Costa Brava, ha assegurat que amb la normativa actual "no és possible que tirin endavant projectes d'aquestes característiques". Han presentat al·legacions al nou Pla d'Ordenació de l'Espai Marítim, pendent d'aprovació.

En un comunicat, la plataforma considera que s'ha entrat en "un procés demencial" a l'hora de presentar projectes d'energies renovables sense que hi hagi una planificació sobre aquesta implantació al territori.

ARXIVAT A:
Medi ambientEnergia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut