El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, aquest dijous a TVE
El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, aquest dijous a TVE

Tardà sobre la vaga de fam: "ERC no la fa perquè ha considerat que no era necessari"

La direcció del partit assegura que el portaveu al Congrés ho ha dit a títol personal

RedaccióActualitzat

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha assegurat aquest dijous sobre la vaga de fam que "ERC no l'ha fet perquè ha considerat que no era necessari."

Tardà ho ha dit en una entrevista a Televisió Espanyola. Ha admès que és com "un cop de porta a una situació que entenem absolutament anòmala", i ha destacat el cas de l'exconseller i excandidat a la presidència de la Generalitat Jordi Turull:

"Em sap greu pel sacrifici que significa per a ell i per a la seva família, però que la vaga de fam del senyor Turull pugui ser un crit d'alarma davant d'una situació anòmala crec que és molt lloable. I ERC no l'ha fet perquè ha considerat que no era necessari."

Contactada per TV3, la direcció d'Esquerra Republicana ha assegurat que Tardà ha fet aquestes declaracions a títol personal. A més, ha afegit que dona ple suport a la vaga de fam que estan fent Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull.

Tardà ho ha dit el mateix dia que l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, d'ERC, ha anunciat que ha començat una vaga de fam en solidaritat amb els presos que la fan. Andreu ha remarcat que és una "decisió personal i intransferible que no va de partits."

 

"La república catalana no la construirem amb passamuntanyes"

A la mateixa entrevista i també als passadissos del Congrés, el portaveu d'ERC ha avisat els CDR que la república catalana no es construeix amb passamuntanyes. Tardà ha respost així a la pregunta de donar suport a les protestes convocades pels CDR a la reunió del Consell de Ministres de divendres de la setmana que ve a Barcelona.

"La república catalana no la construirem amb passamuntanyes. És evident. Nosaltres tenim molt clar com s'ha d'implementar la república o com s'ha de fer efectiva la república, i entenem que és per acumulació de forces."

El dirigent republicà ha defensat, però, el dret a reunió i expressió, tant en un sentit com en un altre.

 

ARXIVAT A:
Vaga de famERCJordi Turull
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut