Logo de Wikipedia
Logo de Wikipedia

Tanca la Viquipèdia per protestar per la nova directiva europea sobre drets d'autor

Les versions italiana, francesa, castellana, polonesa i catalana s'aturen per un dia

RedaccióActualitzat

Les versions en italià, francès, castellà, polonès i català de la Viquipèdia no funcionen aquest dimecres en protesta per la directiva europea sobre drets d'autor que aquest dijous s'ha de votar al Parlament Europeu.

Els responsables d'aquestes viquipèdies alerten que si s'aprova aquesta directiva internet serà menys lliure:

"La nova directiva amenaça la llibertat d'expressió i crea obstacles per accedir a la web tot afegint-hi noves barreres, filtres i restriccions. Si la proposta s'aprova amb el redactat actual, podria ser impossible compartir una notícia a les xarxes socials o trobar-la via un motor de cerca. Fins i tot la Viquipèdia estaria en risc."

 


La proposta de reforma obliga les plataformes proveïdores d'internet a filtrar a través d'un sistema automàtic tots els continguts que hi pugen els usuaris, a fi de detectar material que infringeixi les lleis de propietat intel·lectual. 

Viquipèdia considera que la reforma de la llei de drets d'autor perjudicaria significativament l'internet obert que avui coneixem, amb la imposició de nous filtres i barreres per accedir al web. L'enciclopèdia en línia demana als parlamentaris europeus que votin en contra d'un text que consideren que debilita els valors en què es basa aquest servei.

 


 
ARXIVAT A:
Xarxes socials
Anar al contingut