Sant Quirze del Vallès

Tanca la fàbrica d'Ermenegildo Zegna a Sant Quirze amb 247 treballadors

L'empresa, que fabrica per a Ermenegildo Zegna, estava en una situació econòmica complicada, amb un ERO el 2019

RedaccióActualitzat

La fàbrica de roba Italco, de la multinacional Ermenegildo Zegna, tanca la planta de Sant Quirze i deixa 247 persones al carrer.

L'empresa, que ja va fer un ERO a finals del 2019, ha comunicat al comitè d'empresa la decisió de tancar després de tres anys consecutius de pèrdues. Segons la companyia, hi ha hagut una "dràstica caiguda en la demanda de la vestimenta formal en els últims cinc anys, principalment a Europa, però també a Amèrica".

Italco, que va unificar diverses plantes a la fàbrica de Sant Quirze fa 15 anys, assegura que ha fet "molts esforços previs per evitar arribar a aquesta situació". De tota manera, l'empresa havia anat reubicant la producció a altres països.

La companyia diu que vol iniciar el procés de negociació "al més aviat possible" per buscar una sortida a la plantilla afectada pel tancament.

La delegada de Comissions Obreres a Italco, Elisabet Jiménez, demana que l'empresa reconsideri aquest plantejament i busqui altres marques per garantir la viabilitat de la planta i els llocs de treball d'una plantilla molt especialitzada i formada majoritàriament per dones.
 

ERO a Girbau a Vic

L'empresa Girbau, dedicada a la maquinària de bugaderia professional i amb seu a Vic, ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar 76 treballadors,  la major part de la cadena de producció i els altres d'administració.

 

 

La planta al·lega motius econòmics i organitzatius per una "caiguda molt significativa" de les comandes en un sector molt vinculat al turisme. Els ha baixat la demanda de rentadores industrials per a hotels i vaixells arran de la pandèmia.

Des de CCOO, el sindicat majoritari al comitè d'empresa, rebutgen l'expedient i demanen que es busquin altres fórmules per compensar la caiguda de comandes. Posen l'exemple dels dos ERTO bonificats amb fons públics que s'han aplicat durant el 2020.

Actualment en aquesta fàbrica hi treballen al voltant de 500 persones.

La planta de Girbau a Vic
La planta de Girbau a Vic (Google Street View)

Fundada el 1960, Girbau té la seu central a Vic i opera a més de 100 països. Compta amb quinze filials per Europa, Amèrica del Nord i Amèrica Llatina, així com Oceania i Àsia, i centres de producció a Vic, França i Xangai. La plantilla és de mil treballadors i el 2018 va facturar 170 milions d'euros.

ARXIVAT A:
AturModa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut