Presentació en societat de Tabàrnia
Presentació en societat de Tabàrnia
Barcelona

Tabàrnia es presenta amb Boadella de president i com a "gran mirall del separatisme"

Els promotors de Tabàrnia es declaren disposats a "anar tan lluny com vagi l'independentisme"

RedaccióActualitzat

Tabàrnia, el projecte simbòlic nascut a les xarxes socials que defensa una autonomia formada per Tarragona i Barcelona, si Catalunya s'independitza, d'aquí el seu nom, ha fet un pas més i s'ha presentat en societat en un acte al Col·legi de Periodistes i amb Albert Boadella com a "president de Tabàrnia a l'exili". La primera acció que farà aquesta nova plataforma és una manifestació, encara sense data.

El periodista Jaume Vives ha defensat que Tabàrnia no és "una ocurrència ni una broma", sinó la "resposta natural d'un poble" que representa la "dissidència silenciada" i que vol fer front a l'independentisme:

"Tabàrnia no és una broma ni una ocurrència, sinó la resposta natural d'un poble fart que es digui que no existeix i que s'ha aixecat davant un règim corrupte que durant anys deia que no existíem."

Els promotors de Tabàrnia es declaren disposats a "anar tan lluny com vagi l'independentisme" per posar-lo davant del mirall dels seus arguments "absurds", segons ha qualificat Jaume Vives. El periodista ha detallat que els objectius de Tabàrnia són "seguir funcionant com un gran mirall del separatisme", explicar la "veritable història" de Catalunya  i exercir com a "agents de pressió" perquè es modifiqui la llei electoral catalana.

"Estem cansats de ser catalans de segona (...). Mai deixarem de ser catalans i per això mai deixarem que ens obliguin a marxar d'Espanya, que és casa nostra."

Precisament aquest gran mirall ha portat els "tabernesos" a investir simbòlicament per via telemàtica l'actor i director teatral Albert Boadella, just quan s'està en ple debat sobre una possible investidura a distància de Carles Puigdemont. Amb les banderes europea, espanyola i de Tabàrnia, i darrere del cartell "Govern de Tabàrnia", Boadella ha aparegut en un vídeo com a president de Tabàrnia a l'exili, versionant la famosa frase de Tarradellas:

"Ciutadans de Tabàrnia, no soc aquí. No soc aquí perquè els usurpadors de sentiments, de diners, d'institucions, de clubs i de banderes han fet aquest territori irrespirable per als amants de la llibertat i del bon humor."

Boadella ha celebrat l'existència d'"anticossos capaços de resistir a l'epidèmia", diu, de l'independentisme i ha afirmat que "les seves bufonades als nostres carrers s'han acabat".

"Ja ja n'hi ha prou de tants 'capullos' disfressats de 'segadors'!"

Durant la presentació, Vives ha advertit que "si hi ha una DUI, Tabàrnia es convertirà per les vies legals en una realitat, perquè, si s'obliga els tabernesos a sortir de casa seva, ells es defensaran" i ha lamentat que Tabàrnia és un poble que ha viscut molts anys clandestinament:

"Fruit de la seva persecució i estigmatització per les seves idees: molts pensaven que no existia, però ara hi ha un poble sencer dempeus, cridant llibertat i respecte davant l'actual règim de corruptes."

 

Tabàrnia no serà partit, però promourà actes i manifestacions

Joan López Alegre ha afirmat, per la seva part, que Tabàrnia no serà partit sinó un espai de suport als partits no independentistes "perquè no defalleixin i perseverin en la seva tasca de plantar cara" a l'independentisme i promourà actes i manifestacions. "No volem trencar res, ser superiors a ningú ni inventar-nos cap història", sinó reivindicar una Catalunya dins d'Espanya que torni a ser motor socioeconòmic i líder autonòmica, ha defensat. També ha reiterat que arribarà fins a on els independentistes vulguin que arribi:

"Tabàrnia pot acabar sent el seu malson, com la independència ha estat el nostre."


En la mateixa línia, ha ironitzat sobre el fet que Tabàrnia podria fer "com els independentistes" creant llestes de greuges; per exemple, que el vot d'un barceloní val menys que el d'un lleidatà per la llei electoral i que un ciutadà tabernès de l'Àrea Metropolitana de Barcelona espera tres vegades més que un de Terres de l'Ebre per a una pròtesi de genoll.

Tabàrnia, nom derivat de la suma de Tarragona i Barcelona, vol ser la veu de la zona de Catalunya en la qual no ha guanyat l'independentisme en les últimes eleccions, diuen, encara que els portaveus d'aquest moviment avisen que "transcendeix" els límits geogràfics.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut