Imatge del perfil de Facebook @bcnisnotcat
Imatge del perfil de Facebook @bcnisnotcat

Tabarnia, el debat a Twitter sobre l'eventual independència de Barcelona i Tarragona

L'expressió és un dels temes del moment a la xarxa arran del plantejament de la plataforma Barcelona is not Catalonia

Actualitzat

La paraula "Tabarnia" s'ha fet popular a Twitter a Espanya en les últimes hores. Aquesta és la denominació que la plataforma Barcelona is not Catalonia planteja per a una nova comunitat autònoma espanyola, que formarien les comarques de Barcelona i Tarragona on, segons al·leguen, els no independentistes van guanyar les eleccions del 21D

Més de 320.000 tuits sobre aquesta qüestió l'han convertit en "trending topic" a Twitter arreu del món. I entre els que han piulat hi ha la cap de llista de Ciutadans, Inés Arrimadas, i el president de la formació, Albert Rivera, que ha apel·lat a la unitat davant "l'inexistent dret a decidir":

 

 

 

La plataforma trasllada els arguments dels independentistes a la seva causa. Per exemple, denuncien el "dèficit fiscal" de Barcelona i Tarragona. També pregunta a Carles Puigdemont si acceptarà "la voluntat clara i majoritària de les àrees metropolitanes de continuar a Espanya". O critiquen que no se'ls intenta seduir, sinó que se'ls tracta amb "l'insult, el menyspreu i donant-nos garrotades amb els pals de bandera".

 

 

A més, s'han creat perfils com Junts per Tabarnia, Fòrum Cultural o Diplotab

 

 

Alguns no defensen Tabarnia com una broma o un argumentari antiindependentista, sinó com una opció que podria ser real. És el cas de l'expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, o el diputat de Cs Juan Carlos Girauta: 

 

 

 

Alguns tuitaires han adaptat piulades que s'han fet populars entre els independentistes

 

 

 

I també n'han parlat mitjans internacionals, com l'agència France Press o Euronews

 

Entre els que han replicat els partidaris de Tabarnia hi ha els cupaires Francesc Ribera i Mireia Boya o el diputat electe de Junts per Catalunya Josep Costa: 

 

 

 

 

Els partidaris de Tabarnia recullen signatures a internet per sumar suports a la seva petició. De moment, en tenen més de 25.000.  

ARXIVAT A:
Eleccions 21DXarxes socials Digital
Anar al contingut