Protestes des del mar pel retorn de la circulació de creuers davant la ciutat de Venècia (EFE / Andrea Merola)
Protestes des del mar pel retorn de la circulació de creuers que va aconseguir prohibir els creuers

Surt de Venècia el primer gran creuer postpandèmia enmig de protestes d'ecologistes

El govern italià va restringir l'entrada d'aquestes embarcacions a la llacuna de Venècia, però la prohibició no serà efectiva fins que s'acabin les obres de construcció de les terminals de creuers

Aquest cap de setmana ha sortit de Venècia el primer creuer després d'una llarga pausa sense circulació per les restriccions de la pandèmia. És el creuer MSC Orchestra, que es dirigeix a Croàcia i Grècia.

Centenars de persones s'han aplegat a terra i també al mar, en petites embarcacions, per protestar contra la represa d'activitat d'aquests grans vaixells turístics que, fins a l'arribada de la Covid, circulaven lliurement davant la plaça de Sant Marc.

Les embarcacions de més de 96.000 tones atraquen al port de Marghera, alguns quilòmetres a l'oest de Venècia. Però les que no arriben a aquest pes poden travessar la llacuna i arribar fins ben a prop de la ciutat i atracar a l'estació marítima.

Activistes protesten per l'entrada de grans creuers a la llacuna de Venècia
Activistes protesten per l'entrada de grans creuers a la llacuna de Venècia (EFE / Andrea Merola)

Ciutadans i organitzacions mediambientals fa anys que denuncien que els grans creuers omplen la llacuna de Venècia i contaminen les aigües que reguen la ciutat i que alimenten els seus canals.

El govern italià va restringir l'entrada d'aquestes grans embarcacions de lleure a la llacuna fa un parell de mesos, però aquesta prohibició no entrarà en vigor fins que s'acabin les obres de construcció de les terminals de creuers que s'edificaran fora de la llacuna. Perquè això arribi encara falta temps perquè els projectes no estan ni tan sols licitats.

Després del MSC Orchestra almenys dos creuers més arribaran a Venècia aquest mes de juny.

L'MSC Orquestra és el primer gran creuer que surt de Venècia després de la pausa per la pandèmia
L'MSC Orchestra és el primer gran creuer que surt de Venècia després de la pausa per la pandèmia (EFE / Marco Nobile)
ARXIVAT A:
Medi ambientItàliaTurisme
Anar al contingut