El líder opositor veneçolà Leopoldo López en una imatge d'arxiu (EFE)
Caracas

Surt de la presó Leopoldo López, líder de l'oposició veneçolana

El líder del partit opositor Voluntat Popular, que havia denunciat tortures a la presó, haurà de complir arrest domiciliari

RedaccióActualitzat

Leopoldo López, líder de l'oposició al govern veneçolà de Nicolás Maduro, ha sortit aquesta matinada de la presó de Ramo Verde, on estava intern des de feia més de tres anys.

Segons ha confirmat un dels advocats espanyols que porten la defensa de López, el líder del partit Voluntat Popular ja és a casa amb la seva dona, Lilian, i els seus fills. López no està lliure, segons algunes fonts, sinó que haurà de complir arrest domiciliari.


La dona de Leopoldo López, Lilian Tintori, va aconseguir visitar-lo ahir a la presó després d'haver estat 32 dies sense rebre permís per fer-ho.


L'exdiputada del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, ha publicat aquesta imatge de López amb la seva família:


La notícia de l'alliberament de López s'ha sabut dissabte al migdia i ha aparegut primer en mitjans de comunicació d'Espanya. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha confirmat l'alliberament de Leopoldo López al seu compte de Twitter:


Al juny, la dona de López va denunciar que al seu marit l'estaven torturant a la presó. Lilian Tintori va distribuir un vídeo en què se sentia Leopoldo López cridant que era objecte de tortures i en què demanava que es denunciés la seva situació.

Davant aquesta denúncia, el defensor del poble de Veneçuela, Tarek William Saab, va visitar Leopoldo López a la seva cel·la i va dir que no presentava signes de tortura.

Al compte de Twitter del Tribunal Suprem veneçolà s'informa que l'alliberamet s'ha fet per raons humanitàries pels "problemes de salut" de López:


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut