Foto d'arxiu de Chanel al festival d'Eurovisió de Torí el 2022 (Europa Press/RTVE)

"SloMo", de Chanel, destrona l'"Euphoria" de Loreen com a millor cançó d'Eurovisió

Els catalans Beth i Miki Núñez també apareixen al rànquing, així com Pastora Soler, Ruth Lorenzo o Mocedades

Actualitzat

Chanel segueix fent història en el món eurovisiu: "SloMo" encapçala l'ESC Top 250 i desbanca a l'"Euphoria" de Loreen com la millor cançó del festival d'Eurovisió, després de 10 anys consecutius. 

Cada any, el portal belga Songfestival.be publica les 250 millors cançons de tota la història del festival. Però com funciona l'elecció de la vencedora?

A finals d'any, s'obre una votació popular en què cada usuari, registrat prèviament, vota el seu top 10 històric d'Eurovisió amb el tradicional sistema de puntuació: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 i 12 punts. La nit de Cap d'Any es publica la llista definitiva amb les 250 més votades.

Chanel, que va quedar tercera en l'edició del 2022, s'ha convertit en la primera candidata d'Espanya a guanyar aquest rànquing i ha mostrat el seu agraïment a les xarxes socials:


Es tracta d'un fet històric, ja que la cançó "Euphoria" de Loreen ocupava aquest lloc des del 2012, l'any en què la sueca va guanyar el festival europeu.

La catalana d'origen cubà Chanel ha guanyat per més de 12.000 punts, i ha deixat Loreen en segona posició. En tercer lloc, hi ha "Hold Me Closer", de Cornelia Jacobs i representant de Suècia també l'any 2022, i, en quart lloc, "Fuego", d'Elena Foureira, que va representar Xipre el 2018.

Els guanyadors del 2021, els italians Måneskin, ocupen la cinquena posició amb "Zitti e Buoni". I, Sam Ryder, el representant del Regne Unit que l'any passat va quedar en segona posició, ha quedat a la posició 14 del rànquing. 

Pel que fa a les cançons del segle XX, destaquen "Waterloo" (22a), tema amb què ABBA va representar Suècia l'any 1974, i "Diva" (135a) de Dana Internacional per Israel el 1998. 

També hi ha altres representants espanyoles entre les 250 millors cançons d'Eurovisió. La catalana Beth i el seu "Dime" ocupa el lloc número 8; Pastora soler i "Quédate conmigo", l'11, i el "Dancing in the Rain" de Ruth Lorenzo, el 33.

Anabel Conde ("Vuelve conmigo") és al lloc 40, Soraya Arnelas ("La noche es para mí") al 44, Mocedades ("Eres tú") al 59, Azúcar Moreno ("Bandido") al 108, Miki Núñez ("La Venda") al 124, Barei ("Say yay!") al 128, Karina ("En un mundo nuevo") al 159, Edurne ("Amanecer") al 186, Sergio Dalma ("Bailar pegados") al 203 i Rosa ("Europe's living a celebration") al 206.

El portal Songfestival.be recull la llista completa de les 250 cançons més votades

 

ARXIVAT A:
MúsicaFestival d'Eurovisió
Anar al contingut