El sector de Galibier, als Alps francesos, famós per les ascensions del Tour de França
El sector de Galibier, als Alps francesos, famós per les ascensions del Tour de França (Pixabay/Dirk Vanderperk)

Set excursionistes morts en dues allaus als Alps francesos

Una esllavissada al sector del Galibier ha deixat quatre morts i una altra a la ciutat alpina de Bourg-Saint-Maurice, tres més

RedaccióActualitzat

Set persones han mort en dues allaus als Alps francesos. La primera allau ha passat a matí al sector del Galibier. La segona, dues hores més tard, a la ciutat alpina de Bourg-Saint-Maurice.

Poc abans de les 12 del migdia, dos grups d'excursionistes ha estat sorpresos per l'allau a prop del poble de Valloire, al sector de Galibier, a 2.642 metres. Hi han mort quatre persones, d'entre 42 i 76 anys, i un cinquè n'ha sortit il·lès. Són tots de la zona de Grenoble, a la regió francesa d'Alvèrnia-Roine-Alps.

Els equips de rescat continuen a la zona per assegurar-se que no hi ha més persones atrapades sota la neu.

Una segona allau ha caigut a Bourg-Saint-Maurice, el que ha provocat la mort de tres persones. Ha passat cap a les dues de migdia al sector Mont Pourri, en un cim a 3.779 metres.

Les autoritats alpines havien avisat aquest divendres del perill d'allaus. Les nevades dels últims dies i l'augment de les temperatures han fet augmentar la inestabilitat de la capa de neu a les muntanyes de la regió. De fet, es recomana no fer-hi excursions en els pròxims dies.

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut