Imatge de com ha quedat el celler, propietat del cantautor Lluís Llach

S'ensorra per la neu la teulada del celler Vall Llach, a Porrera

L'edifici catalogat, on hi havia tines, maquinària i l'estoc de vins dels darrers anys, ha quedat destruït després de les nevades de la borrasca Filomena

Actualitzat

La comarca del Priorat ha estat una de les més afectades per la borrasca Filomena, que ha deixat nevades amb gruixos importants i diverses poblacions sense llum durant hores.

I aquí, a la població de Porrera, la neu ha enfonsat la teulada d'un dels seus edificis més emblemàtics: el celler Vall Llach, propietat del cantautor Lluís Llach.

En aquest vídeo es veu com ha quedat l'edifici:


Tal com explica Albert Costa, soci de Llach, "el sostre ha caigut després que una paret lateral hagi cedit". A l'interior de l'edifici hi havia les tines de fermentació, la maquinària i l'estoc de vins dels anys 2018, 2019 i 2020 que encara s'havien de comercialitzar.

Ara mateix es desconeix quina part d'aquest material es podrà salvar perquè els bombers han acordonat l'edifici i, de moment, fins que els tècnics no ho autoritzin, no s'hi pot entrar. Les primeres estimacions, això sí, indiquen que les pèrdues podrien superar els 200.000 euros.

L'acumulació de vins a l'interior d'aquest edifici era superior a l'habitual perquè, arran de la pandèmia, l'exportació a mercats com el nord-americà s'havia alentit.

Així ho han explicat en un fil a Twiiter:

 

A les pèrdues materials per les destrosses del material, cal afegir-hi les que generarà la destrucció del celler.

Es tracta d'un edifici catalogat, situat al centre de Porrera, que es va construir l'any 1881 i que es va restaurar poc després de l'any 2000. Tant l'edifici com el material estaven assegurats.

ARXIVAT A:
NevadesMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut